evenement

AFGELAST - Dickens Festijn in Deventer 2021

wanneer
09 - 19 december
plaats
Deventer

De 30e editie van het Dickens Festijn is van donderdag 9 t/m zondag 19 december 2021, een jubileum! Het monumentale Bergkwartier is het decor voor dit prachtige Festijn. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer.

Het Dickens Festijn zal in 2021 in aangepast vorm doorgaan met o.a. een wandeling aan de hand van audiotour van 9 t/m 19 december.

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen jaarlijks ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang.

Wanneer

-

Locatie

Bergkwartier Deventer

Het Dickens festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Vanwege de grote bezoekersaantallen dient u rekening te houden met een wachttijd bij de ingang. Toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Deventer Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken in de Keizerstraat en de Brinkpoortstraat naar de ingang van het festijn (t.h.v. de Walstraat) geleid, waar het publiek groepsgewijs wordt binnengelaten.

Foto: Sander Korvemaker en Jaap Schuurman

Meer over Deventer