Sail Kampen

30 March t/m 02 April 2018

Sail Kampen is een groots evenement in Hanzestad Kampen. Twee dagen lang waan je je in een heel andere tijd, namelijk de middeleeuwen. Struin door de straten, bewonder de prachtige monumenten en geniet van het gevarieerde programma dat Sail Kampen biedt. Waarom moet je naar dit evenement in Overijssel?

Het maritieme evenement Sail Kampen vindt om de twee jaar plaats en de eerstvolgende editie is in 2018. Vier dagen lang is het feest in de binnenstad, aan de IJssel en rondom Kampen. Dit evenement laat zien dat de eeuwenoude Hanzestad nog van alles te bieden heeft en onderstreept het belang van scheepvaart!

Indrukwekkende schepen Talloze indrukwekkende schepen zetten koerst naar Kampen. Klim tijdens Sail Kampen aan boord en ontdek de verhalen achter de schepen. Geef je ogen goed de kost, want elk hoekje van een schip is bijzonder! Van de hoge masten tot het bijzondere houtsnijwerk. Naar fantastische schepen klinkt ook veel muziek door de straten en kun je genieten van prachtige dansoptredens en veel entertainment. Denk aan cabaret, sport en oude ambachten. Dit evenement is leuk voor jong en oud. Voor kinderen zijn er ook kermisattracties, zoals een reuzenrad en draaimolen. Het evenement vindt vooral plaats aan de IJsselkade.

Jaarmarkt De Heugte Tijdens Sail Kampen is er op tweede paasdag ook Jaarmarkt de Heugte. Op deze traditionele markt vind je veel kledingraampjes en tal van lekkernijen zoals oliebollen, stroopwafels en snoep. Maar ook voor Tunesisch aardewerk, sieraden, tassen, planten, speelgoed, make-up en handgemaakte producten ben je aan het goede adres. De jaarmarkt is inmiddels een begrip in Kampen en omstreken, waar de sfeer gemoedelijk is.

Wil je de drukte even ontzien, dan kun je aan de IJssel genieten van een lekker drankje, hapje of ijsje. In de omgeving kun je prachtige wandel- en fietstochten maken naar bijvoorbeeld Kampereiland of Zwolle. Geen fiets mee? Huur die dan in Kampen, bijvoorbeeld bij van Dijk Bikes of Tweewielercentrum of ga voor een NS-fiets op station Kampen.

Foto: Marijke Ripke

Locatie

Locatie

centrum Kampen

E-mail
Website
www.sailkampen.nl

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -