Kerst in de Vesting

08 December t/m 09 December 2017

Een magische kerstbeleving in vesting Elburg. Terug naar de jaren van begin 1900. De etalages van de vestingwinkels zijn prachtig aangekleed. En . . je kunt ze zo maar tegenkomen, de meisjes in hun kanten jurkjes, hoefsmeden die paarden beslaan, vissers en boeren in hun werkkleding, schoffies op klompen, hellebaardiers, de stadsomroeper en elegant geklede dames van goede afkomst.

Geniet van kaarslicht en olielampjes, vuurkorven en muziek van kinderkoortjes en/of muziekgroepen. Op alle hoeken, straten, steegjes, pleinen en podia binnen de vesting is muziek en zang te horen en theater te zien.

Het is heerlijk kuieren door de vesting, waar elk steegje een schilderij lijkt van Anton Pieck en steeds wanneer je om de hoek van een volgende straat stapt, is de verrassing groot; een arrenslee, de burgemeester en zijn vrouw in historisch kostuum, een visser die zijn net zit te boeten of een schooljuffrouw die haar leerlingen kerst liederen laat zingen. Kerst in de Vesting is een fantastische manier om alvast in kerstsfeer te geraken.

Locatie

Locatie

Centrum

Adres
Jufferenstraat 8,
Website
www.kerstindevesting.nl

Wanneer

  • -
  • -