evenement

Deventer Boekenmarkt

wanneer
1 augustus
plaats
Deventer
09:30 - 17:30

Honderden kramen gevuld met duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.

Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa.

Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. Tevens is er een programma met muziek, kunst en speciale exposities.

Wanneer

-

Locatie

Deventer IJsselkade en binnenstad

Foto's: Gerard Dubois & Eric Brinkhorst

Ondanks de inmiddels steeds verder doorgevoerde versoepelingen is er besloten de Deventer Boekenmarkt voor 2021 af te schalen naar scenario S. Een fysieke boekenmarkt met kramen in de Deventer binnenstad is daar helaas geen onderdeel van.

Er is een nieuwe programmalijn opgepakt waarin het boek en de taal centraal staat. Dit ‘festival’ wordt in de week van 26 juli tot en met 1 augustus bij diverse (culturele) organisaties in Deventer georganiseerd. Partijen als MIMIK, de Bibliotheek, productiehuis De Nieuwe Oost, de Deventer Schouwburg en Deventer Verhaal organiseren gedurende de week diverse (kleinschalige) activiteiten rondom taal, boeken en literatuur. Ook het bekende ‘Tuinfeest’ zal in deze week, zij het aangepast, plaatsvinden bij MIMIK.

Het programma van de aanvullende activiteiten zal eind juni bekend worden gemaakt via www.deventerboekenmarkt.nl.