evenement

Deventer Boekenmarkt

wanneer
1 aug 2021
plaats
Deventer
09:30 - 17:30

Honderden kramen gevuld met duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.

Ondanks de inmiddels steeds verder doorgevoerde versoepelingen is er besloten de Deventer Boekenmarkt voor 2021 af te schalen naar scenario S. Een fysieke boekenmarkt met kramen in de Deventer binnenstad is daar helaas geen onderdeel van. In goed overleg met de gemeente en betrokken hulpdiensten zijn de scenario’s en opties besproken. Een openstad evenement zoals de Boekenmarkt komt helaas nog te vroeg dit jaar om al verantwoord en veilig te kunnen organiseren.

Er is een nieuwe programmalijn opgepakt waarin het boek en de taal centraal staat. Dit ‘festival’ wordt in de week van 26 juli tot en met 1 augustus bij diverse (culturele) organisaties in Deventer georganiseerd. Partijen als MIMIK, de Bibliotheek, productiehuis De Nieuwe Oost, de Deventer Schouwburg en Deventer Verhaal organiseren gedurende de week diverse (kleinschalige) activiteiten rondom taal, boeken en literatuur. Ook het bekende ‘Tuinfeest’ zal in deze week, zij het aangepast, plaatsvinden bij MIMIK.

Wanneer

-

Locatie

Deventer IJsselkade en binnenstad

Het programma van de aanvullende activiteiten zal eind juni bekend worden gemaakt via www.deventerboekenmarkt.nl.

Foto's: Gerard Dubois & Eric Brinkhorst