evenement

Deventer Op Stelten

wanneer
02 - 11 juli
plaats
Deventer

Hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten. Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties.

Op monumentale pleinen, in parken en op kleinere locaties zijn voorstellingen te zien uit Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje en Nederland. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland.

‘Deventer Op Stelten’ vindt jaarlijks plaats in juli en wordt door ruim 120.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang is gratis. Voor slechts enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

Wanneer

-
-
-

Locatie

Binnenstad

2021

Ongetwijfeld wordt dit een bijzondere editie: in een zogenoemde creatieve speeltuin wordt er gezocht naar een passende opzet en kwalitatief hoogstaand programma binnen de waarden van het festival en de coronamaatregelen.