evenement

Deventer Op Stelten - binnen de perken

wanneer
02 - 11 juli
plaats
Deventer

Hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten. Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties.

‘Deventer Op Stelten 2021– Binnen de Perken’ wordt een ongekende festivaleditie. Het festival heeft dit jaar een andere opzet dat binnen de beperkingen van de coronamaatregelen plaats kan vinden. Waar in andere jaren 120.000 bezoekers gedurende drie dagen van bijzondere internationale producties genoten, wordt het programma dit jaar gespreid over 10 dagen, met 1 op 1 voorstellingen, theatrale wandelingen, installatievoorstellingen en voorstellingen voor maximaal 30 personen. En dat alles op onontdekte plekjes in de stad en plekken die je normaal niet als podium beschouwd. Hoogstaand theater met de verborgen Deventer binnenstad als decor, in een intieme setting en niet met de grote bezoekersaantallen die we gewend zijn.

Anders dit jaar is ook dat er gereserveerd moet worden voor voorstellingen. Aangezien er slechts een beperkt aantal bezoekers per voorstelling verwelkomd kan worden is het reserveren van een kaartje noodzakelijk. Voor meer informatie kijk op: www.deventeropstelten.nl

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Locatie

Binnenstad

Het programma voor dit jaar laat zien dat dit een editie is die alleen nu plaats kan vinden.Voorstellingen die raken zonder aan te raken, op solistische wijze op zoek naar je eigen identiteit, over social distancing, elkaar missen, voorstellingen die gemaakt zijn in tijden van corona. Een programma vol intieme voorstellingen, acrobatiek en circustheater, urban dance en moderne dans, poëzie en muziektheater, humoristisch en clownesk buitentheater, jong talent en meer. Er staan daarnaast veel Nederlandse theatergezelschappen op het programma, er worden 11 Nederlandse premières gespeeld en er is één wereldpremière!

Ook krijgt de samenwerking met Deventer Bijzonder (voorheen het Rode Kruis) weer vorm met een speciale voorstelling voor een select aantal bezoekers (vanwege de corona beperkingen) in één van de mooiste locaties van Deventer.

Bekijk hier welke voorstellingen er op het programma staan.