evenement

Vestingdagen Elburg

wanneer
24 juli - 21 augustus

Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger vestingdagen. Op een aantal woensdagen in de zomermaanden kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg. Met o.a. een gezellige braderie, kinderactiviteiten, bottertochten en live muziek.

Tijdens de Vestingdagen is er voor elke leeftijd wat te beleven! Wat te denken van de traditionele gezellige braderie. De kramen staan binnen de stadsmuren zodat u om de zoveel meter tegen een geweldige aanbieding loopt.

De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels in de vesting geopend tot 18.00 uur. U kunt het ook rustiger aanpakken en heerlijk genieten op één van de vele terrasjes die Elburg rijk is. Genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. U kunt meevaren op een ouderwetse Elburger Botter (reserveren bij de kraam aan de haven). Voor de kunst en cultuur liefhebber is er altijd genoeg te zien in Elburg. De eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes zijn een genot voor het oog. Of bezoek één van de vele musea in Elburg: Museum Elburg, Museum Sjoel Elburg, het Nationaal Orgelmuseum, Bottermuseumwerf De Hellege, Museumsmederij De Hoefhamer, Verhalenmuseum Bijbelverhalen in zand, Visafslag Elburg of bezoek de Vischpoort en Kazematten. Ieder museum is een belevenis op zich!

Wanneer

24 jul - 21 aug 2024
  • elke woensdag: - uur

Parkeren kunt u gratis op de parkeerplaats De Oude Vos en Het Schootsveld, op zo’n 3-5 min. loopafstand van het centrum.

Kortom, de Vestingdagen zorgen voor veel vertier en gezelligheid in Elburg. Kom het ook beleven!