evenement

Hanze-Challenge met De Tram

wanneer
14 okt 2023
plaats
Harderwijk
07:00 - 21:00

Lukt het om binnen 24 uur 9 Hanzesteden aan te doen met de boot? We gaan het testen op zaterdag 14 oktober, tijdens het event 24-uur Hanze! Motorschip 'De Tram' zal op 14 oktober om 07.00 uur starten in Hanzestad Harderwijk en zal via de waterwegen verschillende Hanzesteden proberen te bereiken. Gaat het lukken om eindstation Doesburg te halen voordat de nacht indaalt? We gaan het zien!

Op de kades kun je het Hanzelied horen en worden Hanzegoederen meegegeven voor de volgende Hanzestad, net zoals dat zo'n 800 jaar geleden werd gedaan. Kom dus zeker even kijken wanneer de boot in jouw Hanzestad aanmeert!

Hoewel we tegenwoordig enigszins beter zijn in het voorspellen hoe snel de tocht zal gaan in vergelijking tot de Hanzetijd, blijft het een groot vraagteken wanneer we precies zullen aanmeren in elke stad. De reis over het water kan zomaar vol zitten met verrassingen en onverwachte wendingen...

Wanneer

-

Locatie

Beginpunt: Harderwijk

We voorspellen dat de boot op de volgende tijden aankomt in de eerste steden:

  • 7.00 uur Vertrek Harderwijk
  • 08.00 uur Aankomst Elburg
  • 12.00 Aankomst Zwolle
  • 13.30 Aankomst Hasselt
  • 16.00 uur Aankomst Kampen

Wat betreft de aankomsttijden bij de andere steden, die blijven gehuld in mysterie tot het moment zelf... Maar juist deze onvoorspelbaarheid voegt een extra dosis spanning toe aan onze gewaagde uitdaging! De vraag blijft: "Lukt het om binnen 24 uur 9 Hanzesteden aan te doen met de boot?".