evenement

Kleur de Hanze in Doesburg

wanneer
22 - 30 december
plaats
Doesburg

Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers of kunstenaars hebben ingekleurd en geupload. Vervolgens wordt deze kleurplaat geprojecteerd op het(Hanze)pand. Hoe bijzonder is dat!

Meer informatie over Kleur de Hanze

Kleur de Hanze in Doesburg Van 22 tot en met 30 december geniet je in alle negen Hanzesteden van een spectaculair lichtevent met kunstwerken van bewoners, bezoekers en kunstenaars. Zo ook in Hanzestad Doesburg. Tijdens deze negen dagen geniet je in Doesburg van een toffe lichtprojectie op het Stadhuis van Doesburg.

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Locatie

Het Stadhuis van Doesburg

Het Stadhuis van Doesburg Van het tegenwoordige stadhuiscomplex is het hoge gedeelte, gelegen op de hoek van de Koepoort- en Roggestraat, het oorspronkelijke schepenhuis. Hoe oud dit is, kan niet met zekerheid worden gezegd. Waarschijnlijk dateert het uit de 15e, mogelijk reeds uit de 14e eeuw.