evenement

Kleur de Hanze in Harderwijk

wanneer
22 - 28 december
plaats
Harderwijk

Tijdens de (bijna) laatste 9 dagen van het jaar vindt in 9 Hanzesteden het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevent is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw: in elke Hanzestad zijn 1 of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers of kunstenaars hebben ingekleurd en geupload. Vervolgens wordt deze kleurplaat geprojecteerd op het(Hanze)pand. Hoe bijzonder is dat!

Meer informatie over Kleur de Hanze

Kleur de Hanze in Harderwijk
Van 22 tot en met 30 december geniet je in alle negen Hanzesteden van een spectaculair lichtevent met kunstwerken van bewoners, bezoekers en kunstenaars. Zo ook in Hanzestad Harderwijk, waarbij je rekening moet houden dat je hier de lichtprojecties tot en met 28 december kunt bekijken. Tijdens deze dagen geniet je in Harderwijk van toffe lichtprojecties op de iconische Vischpoort.

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-

Locatie

Vischpoort

De Vischpoort in Harderwijk
De Vischpoort, gebouwd eind 14e eeuw, is de enig overgebleven stadspoort in Harderwijk. Harderwijk bezat er vijf waarvan twee aan de zeezijde en drie aan de landzijde. Door deze poort werd vis van en naar de boten gebracht. In 1851 werd het kustlicht boven op de poort geplaatst. Het poortgebouw werd toen de woning van de vuurtorenwachter. Tegenwoordig is in de Vischpoort de Oudheidkundige Vereniging Herderewich gehuisvest.

Kom jij van 22 tot en met 28 december kijken bij Kleur de Hanze in Harderwijk? Je vindt de Vischpoort aan de Vischmarkt in de binnenstad van Harderwijk.