evenement

24-uur Hanze in Zwolle

wanneer
13 - 15 okt 2023
plaats
Zwolle

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Hanzestad Zwolle? Lees dan verder!

24-uur Hanze in Zwolle
24-uur Hanze is dé gelegenheid om de rijke Hanze-geschiedenis van Zwolle te ervaren en te vieren. Er valt zoveel te beleven tijdens 24-uur Hanze in Zwolle. Laat je betoveren door een ambient experience tijdens de zonsondergang op het Panorama dak van het Academiehuis Grote Kerk. Ga op in spannende Lezergamen in de Stadkamer, ga op avontuur met een Museum by Night speurtocht bij Museum Anno, ervaar de unieke sfeer van Biecht in de Nacht bij Taboe, geniet van een interactieve DJ-set bij Museum de Fundatie of duik in de tijdelijke editie van het typfestival Totaal Getikt bij Eureka.

Laat je 14 en 15 oktober wegwijs maken via hanzeroutes.com. Via deze site kun je ook eenvoudig tickets kopen voor verschillende programmaonderdelen.

Wanneer

-
-
-

Wat staat er zoal op het programma tijdens 24-uur Hanze in Zwolle?

Het startschot van 24-uur Hanze - 14 oktober 11:45-12:15
De jacht op de Hanze is geopend! 24-uur Hanze gaat van start vanaf het Rode Toren Plein waar een handeldelegatie van de Hanze het startschot zal geven voor 24-uur programma in de stad.

Hanzemaaltijd - 14 oktober 17:30-19:00
Laat je culinair verrassen met gerechten uit verschillende Nederlandse Hanzesteden door Kruiswijk Catering.

Sacred Sundays – Rooftop edition - 14 oktober 19:00-20:30
Laat je onderdompelen in ambient-sferen op het dak van het Academiehuis. Geniet tijdens de zonsondergang van de meest uiteenlopende parels, gecombineerd met exclusief live materiaal.

Common Ground Festival - 14 oktober 19:00-23:00
Het Common Ground Festival combineert de allermooiste jazz, world en klassieke muziek met unieke locaties in de binnenstad van Zwolle. Zo hoor en zie je concerten van jonge honden en levende legendes uit binnen- en buitenland in bijvoorbeeld boekhandel Van der Velde, fietsenwinkel Mechanieker of Wijndragerstoren ’t Beugeltje.

Biechten in de nacht - 14 oktober 20:00-23:00
Nachtburgemeesters Rowan en Linda vragen je naar jouw grappige, leuke, heftige of stiekeme nachtverhalen! Heb jij wel wat op te biechten over jouw grappige, leuke, intense of geheime nachtverhalen? Deel het ze in het donker met de nachtburgemeesters Rowan en Linda!

Lezergamen - 14 oktober 22:30-23:59
Bij dag is de kelder van Stadkamer de gezellige, vrolijke jeugdafdeling... Maar op deze late avond is het een uitdagende plek om oude rekeningen te vereffenen in een potje lasergamen dat je niet snel zult vergeten!

Bier-op-de-nok-Yoga - 15 oktober 07:00-08:00
Rek en Strek tijdens zonsopgang met een prachtig uitzicht over de stad onder het genot van een (0%-)biertje en kom helemaal tot jezelf met deze bijzondere bier-yogales.

Vroege Vogels en Nachtuilen ontbijt - 15 oktober 08:30-10:00
Geniet van een vers ontbijtje onder de 600 jaar oude gewelven van het Academiehuis, onder het genot van live muziek. Een afsluiting van de Nacht en een goed begin voor de Ochtendmensen.

Maar dat is zeker niet alles! Verder is er tijdens 24 uur Hanze in Zwolle nog het volgende te beleven:

  • Workshops over Poëzie en knutselwerken.
  • Wandelingen, ontdekkingstochten en flitsrondleidingen door de stad.
  • Spannende verhalen over draken, helden en andere rare wezens.
  • Spetterende shows, Hanze feestjes en toffe optredens.
  • Levensgrote gezelsschapsspelen en theatrale concepten.

Voor meer informatie en het volledige programma kijk op www.visitzwolle.com.

Hanze Escape Event komt terug!
Speciaal voor 24-uur Hanze komt het Hanze Escape Event eenmalig terug! Weet jij alles over de Hanzesteden en kun je met jouw team de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vinden? Speel dan mee met het speciale Hanze Escape Event, een unieke manier om samen met vrienden of familie een van de Hanzesteden te ontdekken.