evenement

24 uur Hanze in Hasselt

wanneer
14 oktober
plaats
Hasselt
00:00 - 00:00

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Hanzestad Hasselt? Lees dan verder!

24 uur Hanze in Hasselt
In Hanzestad Hasselt is er voor 24 uur Hanze geen speciaal programma. Dat neemt niet weg dat er ook tijdens 24 uur Hanze genoeg te doen is in Hanzestad Hasselt!

Stadswandelingen
Maak tijdens 24 uur Hanze een stadswandeling door deze idyllische Hanzestad. Aan de hand van een handig routeboekje verken je de stad die meer dan 70 rijksmonumenten telt. Het routeboekje is voor € 3,00 te koop bij het Toeristisch Informatiepunt.

Wanneer

-

Torenbeklimmingen
177 treden beklimmen klinkt misschien veel maar je wordt wel beloond met een prachtige uitzicht over Hasselt en omgeving. Beklim tijdens 24 uur Hanze de 41 meter hoge toren van de Grote of Stephanuskerk. Het beklimmen van de toren is alleen op afspraak mogelijk via 038 - 477 32 09 of info@tiphasselt.nl.

Expositie 'Van Hanze tot Hannekemaaiers
In het Oude Stadhuis van Hasselt is de expositie "Van Hanze tot Hannekemaaiers" te zien. Deze expositie gaat over hoe Hasselt door de eeuwen heen zijn geld verdiende. Het gaat over de handel ten tijde van de Hanze, de op- en overslag van Bentheimer steen, de scheepsbouw, de houthandel, het vetweiden van Deense ossen, maar ook over wat er verdiend werd aan de Hannekemaaiers die jaarlijks in grote getale via Hasselt over de Zuiderzee naar het westen vervoerd werden.

Combineer met een andere Hanzestad!
Een bezoekje aan Hanzestad Hasselt tijdens 24 uur Hanze is gemakkelijk te combineren met een van de grotere Hanzesteden in de buurt zoals Kampen en Zwolle. Ook in deze steden is tijdens 24uur Hanze genoeg te beleven!

Hanze Escape Event komt terug!
Speciaal voor 24-uur Hanze komt het Hanze Escape Event eenmalig terug! Weet jij alles over de Hanzesteden en kun je met jouw team de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vinden? Speel dan mee met het speciale Hanze Escape Event, een unieke manier om samen met vrienden of familie een van de Hanzesteden te ontdekken.

Houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven!

Foto: Ingeborg Lukkien