evenement

24-uur Hanze in Kampen

wanneer
13 - 15 okt 2023
plaats
Kampen

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Hanzestad Kampen? Lees dan verder!

24-uur Hanze in Kampen
Tijdens 24-uur Hanze in Kampen staat een feestelijke cultuurnacht van, voor en door inwoners op het programma. Er wordt gestart met zonsondergang en de laatste mensen gaan pas naar huis als de zon weer op komt. Er is van alles te zien van grote gebaren tot intieme presentaties. Van professionals tot amateurs. Optredens om met je benen omhoog van te genieten en actieve programma’s waar je zelf lekker mee aan de slag kunt.

Algemeen programma Hanze in de nacht
Naast een doorlopende programmering in de Stadskazerne, Ikonenmuseum, Het Werk, Stedelijk Museum, Huys der Kunsten en Quintus, is er een zeer gevarieerd programma van optredens. Elk heel en elk half uur starten er op dertien locaties presentaties van 20 minuten, zodat je zelf een gevarieerd en verrassend programma kunt samenstellen.

Wanneer

-
-
-

Locatie

Centrum Kampen

Koop een passe-partout ticket
Om toegang tot het programma te krijgen koop je voor €15 een passe-partout. Voor wie dat teveel is, mag wat minder betalen, wie daar ruimte voor heeft, mag wat meer betalen. Met het passe-partout krijg je toegang tot meer dan 30 optredens op dertien locaties. Voor een paar speciale programma’s is een aanvullende kaartverkoop, maar verreweg het meeste is toegankelijk met het passe-partout.

Expositie Hansje in een Doosje
Bijzonder is de expositie van Hansje in een Doosje: 1000 kunstwerken gemaakt door inwoners van de gemeente Kampen die een eigen Hansje-tafereeltje maken in een doosje. De makers van de doosjes krijgen voorafgaand aan de avond een speciaal VIP ontvangst tijdens de opening van de tentoonstelling.

Hansje in een Doosje
Hansje in een Doosje

Programma cultuurnacht | 18:30 - 02:00 uur
Om 18:30 uur vindt de aftrap plaats in de Broederkerk, waar ook het festivalcentrum gevestigd is, met het zingen van het Kamper Stedelied o.l.v. het koor Vox Five. Kinderkoor QtiesXL zal hier ook optreden. Wethouder cultuur Richard Boddeus geeft het startsein, waarna het publiek, herkenbaar aan de lichtgevende button, zich over de locaties verdeeld voor een heerlijk avondje cultuur beleven.

Muziek, kunst en cultuur
Koren van klassiek tot pop, muziekverenigingen van fanfare tot symfonieorkest, dichters van stadsdichter tot jong talent, singer songwriters, goeie gesprekken over kunst ,een hapje en een drankje, een korte film, tentoonstellingen, speurtochten, zelf schilderen, meespelen met een groep van ca. 50 gitaristen, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen. Door de bijzondere combinaties die er gemaakt worden en het tijdstip wordt het een beleving zoals nooit tevoren!

Naast de locaties in de binnenstad, kan je ook elk half uur opstappen op de skeltertrein, voor een korte tocht naar Het Werk in IJsselmuiden. In deze kunstenaarsbroedplaats is muziek, kan je schilderen en kan je deelnemen aan een verdiepend gesprek over de waarden van experimentele kunst. Er is uiteraard genoeg experimentele kunst te zien!

Afterparty
Rond 23:30 uur lopen de activiteiten op de meeste locaties af, maar gaat het feest nog even door in de Stadsgehoorzaal. Daar duurt de afterparty tot we naar huis gaan!

Hanze Escape Event komt terug!
Speciaal voor 24-uur Hanze komt het Hanze Escape Event eenmalig terug! Weet jij alles over de Hanzesteden en kun je met jouw team de geheime uitgang van de stad binnen 2 uur vinden? Speel dan mee met het speciale Hanze Escape Event, een unieke manier om samen met vrienden of familie een van de Hanzesteden te ontdekken.

Voor het uitgebreide programma, de locaties en de kaartverkoop kijk op visitkampen.nl