evenement

Hanzetheater en Hanze spelroute op Bruisend kinderfestival Nemia

wanneer
27 - 28 mei 2023
plaats
Zwolle

Dompel je twee middagen onder in een bruisend kinderfestival in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle op 27 en 28 mei. Omdat het dit jaar Hanzejaar is in Zwolle zijn er speciale activiteiten met het thema Hanze! Zo kun je terecht voor Hanzesprookjes, de voorstelling Reinhardt, dat speelt in de Hanzetijd , een Hanze fotoserie en het Hanzespel!

Daarnaast is er nog veel meer te doen. Kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun ouders kunnen genieten van Caribisch theaterconcert Bon dia, voorstelling De Koning van Katoren, Hiphopkindershow Frenk de Slak en allerlei activiteiten. Denk aan klimmen en klauteren op Het eiland van de Aap, duelleren in Het Strijdperk, kokkerellen en smikkelen in de Cupcakes Corner en lekker happen bij de Foodtruck of Snoepjeskraam. Helemaal tof: het festival wordt bedacht en georganiseerd door leerlingen van Onderwijsroute &jij! Dat is leuk leren. Save the date voor Festival Nemia met de speciale Hanze activiteiten!

Hanzesprookjes (5-12 jaar) – Jonge vertellers Vertellersgilde – Festivalplatform Zwolle Unlimited
Hanzesprookjes voor kinderen, bewerkt en verteld door de jonge vertellers van het Vertellersgilde. Deze jonge vertellers zijn leerlingen op de Van der Capellen scholengemeenschap en werken het hele jaar aan hun storytelling skills onder begeleiding van verteller en docent NinaDis Meeuwsen. Kom naar hen luisteren op zaterdag- en zondagmiddag! Vertellers: Maes, Max, Max, Flore, Isis, Manon, Jonne, Fien. Op zaterdagmiddag sluiten jonge vertellers aan van vertelgroep Erat Olim van het Stedelijk gymnasium Nijmegen, begeleid door Paul Groos, en van het Centrum voor Talentontwikkeling van Kunstkade uit Leeuwarden, begeleid door Frank Belt. Zo willen we jonge vertellers van Nederland samenbrengen en een podium geven.

Wanneer

Locatie

Ter Pelkwijkpark

Zaterdag – 13:30, 14:30, 15:30 Strobalentheater De Verhalenboot
Zaterdag 17:15 Eilandtheater
Zondag 13:15, 14:45, 16:45 Strobalentheater De Verhalenboot

Hanzesprookjes voor kinderen

Topografie-spel – Festivalplatform Zwolle Unlimited
Test je kennis van Europa! Luister naar het verhaal over een handelsreis door de landen om je heen. Weet jij de route? Kun jij de landen en handelssteden aanwijzen?

Topografie-spel

Reinaert (5-105 jaar) – NinaDis Meeuwsen – Festivalplatform Zwolle Unlimited
Dit beroemde, middeleeuwse verhaal neemt de geestelijkheid, adel en boeren op de hak. Het behoort tot de belangrijkste Middelnederlandse verhalen en is een satire op de samenleving van toen. Vertelster NinaDis Meeuwsen maakte een eigentijdse bewerking. Korte vertelling gebaseerd op het gedicht van Reinaert de Vos.

Zaterdag – 15:30 Eilandtheater
Zaterdag – 19:00 Strobalentheater De Verhalenboot
Zondag – 14:00 Strobalentheater De Verhalenboot
Zondag – 17:45 Eilandtheater

Reinaert

Fotoexpositie Wie en de Hanze – Festivalplatform Zwolle Unlimited
Samen iets maken. Deze expositie brengt de kinderen en andere personen in beeld die samen Festival Nemia hebben gecreëerd, in combinatie met foto’s van stegen, poorten en stadsmuren van Hanzesteden Zwolle, Elburg en Kampen.

Fotoexpositie Wie en de Hanze

En ze hebben een instagrampagina!
Festival Nemia (@festivalnemia)