evenement

Lancering Hanzebier DAVO Bieren

wanneer
17 mei 2023
plaats
Deventer
16:00

Kom je woensdag 17 mei om 16.00u ook proosten op het Hanzejaar? DAVO Bieren heeft samen met vier brouwerijen uit andere Hanzesteden een speciaal Hanzebiertje gebrouwen. Bij deze ben je uitgenodigd om de Kontor Tripel te proeven!

Ter ere van het Hanzejaar hebben vijf bierbrouwerijen de handen ineen geslagen en gezamenlijk een tripel gebrouwen. Het bier is gebrouwen door het Hanzeverbond, een samenwerking tussen vijf brouwerijen uit vijf Hanzesteden. Het gaat daarbij om Axes Castellum uit Zwolle, Brouwerij De Snor uit Arnhem, Brouwerij De Wereld uit Kampen, Chamaven uit Zutphen en DAVO Bieren uit Deventer.

In het kader van het Hanzejaar hebben de brouwerijen gezamenlijk een tripel met de naam Kontor gebrouwen. Het biertje is geïnspireerd op de handelskantoren - de zogenoemde Kontors - waar vroeger goederen werden verhandeld. De Kontor is daarmee een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en traditie van de Hanze.

Wanneer

Locatie

DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal

Volgens de brouwers is de Kontor Tripel ‘een doordrinkbaar bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,8 procent’ en ‘een kruidige smaak met tonen van sinaasappelschil en koriander’. Het biertje is half mei te koop bij de deelnemende brouwerijen, lokale horecagelegenheden, slijters en delicatessenwinkels.

Proostmoment Hanzejaar Kom je woensdag 17 mei om 16.00u ook proosten op het Hanzejaar? DAVO Bieren heeft samen met vier brouwerijen uit andere Hanzesteden een speciaal Hanzebiertje gebrouwen. Bij deze ben je uitgenodigd om samen met ons de Kontor Tripel te proeven! En op vertoon van een ‘what the H*nze?!’ tattoo krijg je het eerste biertje van ons ;-)