In het weiland

Hanzespijs

wanneer
14 - 15 jul 2023
plaats
Hasselt

Waan je deze zomer in de middeleeuwen en beleef de Hanzetijd. Tijdens het Hanzespijs evenement op 14 en 15 juli word je meegenomen in de geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond doormiddel van een theater diner midden in de weilanden langs het Zwartewater.

Een varken aan het spit, een ketel met huisgemaakte soep boven het houtvuur, het vers gebakken oerbrood, de gegrilde visjes uit het Zwartewater gaan we lekker dineren in de buitenlucht. Onder het genot van middeleeuwse drankjes gaan we terug naar de middeleeuwen. De Hasselter toneelvereniging brengt op een humoristische en leerzame wijze toneelstukjes met de nieuwste koopwaar, roddels en achterklap ten gehore over de Hanzetijd in Hasselt. Ook zijn er verschillende oude beroepen uit die tijd te beleven. De kinderen mogen hun eigen brood maken. Bij de smid kan nog gekeken worden of het hoefijzer goed vast zit. Kortom een beleving in het weiland wat u niet mag missen.

Download hier de HanzeSpijsflyer Hasselt

Wanneer

-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 37,50

Tafel a 10 personen € 300,00

Locatie

Camperplaats / Camping Zwolsedijk

Dit event is voor jong en oud. Er staan ronde tafels in het weiland waar 10 personen bij elkaar zitten aan tafel. Er kan een tafel van 10 geboekt worden maar er kunnen ook losse kaarten gekocht worden, dan word je door de organisatie ingedeeld.

Een ticket is inclusief:

  • Dineren in het weiland
  • Met soep uit de ketel, visje uit het Zwartewater, varken van het spit, zelfgebakken oerbrood, gepofte aardappel en gegrilde groente. Voor de kinderen extra: worst op een broodje.
  • Kannen water op iedere tafel en 2 dukaten voor middeleeuwse consumpties (bier, wijn of sap)
  • Theatervermaak van de Hasseltertoneelvereniging.
  • Oude ambachten die verwerkt zijn in het hele weilandtafereel terug in de Hanze tijd.

Tickets zijn te reserveren via deze website. Voor ticketreserveringen kun je ook terecht bij Ad’vundum in Hasselt.

Voor meer informatie: Blinker events 06-53529217 of info@blinkerevents.nl

Camping Zwolsedijk, Zwolsedijk 18 te Hasselt