evenement

Hanze Escape Event Hasselt

wanneer
13 - 14 mei 2023
plaats
Hasselt

Op 13 en 14 mei vindt een uniek event plaats in de 9 Hanzesteden, speciaal voor het Hanzejaar! Alleen in dít weekend is de speciale Hanze Escape Event te spelen, dus houd je agenda vrij en speel deze leuke game in Deventer of een van de andere Hanzesteden.

Welkom in het Hasselt van 1476! Peregrinus van Barmentloe is door zijn enorme kennis zeer geliefd bij de inwoners van de Hanzestad. Sinds kort heeft Peregrinus een nieuwe hobby, de boekdrukkunst. De elite van Hasselt vreest de techniek en voorziet grote problemen. Ze moeten er niet aan denken dat het gewone volk gaat lezen. Kennis is immers macht! Het is al snel duidelijk: Peregrinus moet opgesloten worden...

Maar Peregrinus laat zich niet tegenhouden en heeft ondertussen zijn eerste boek gemaakt. De elite krijgt hier ook lucht van en de jacht op de boekdrukker wordt geopend. Alle poorten van Hasselt gaan op slot! Peregrinus heeft nog maar één optie: hij moet de geheime uitgang vinden waar weleens over wordt gesmoesd. Maar redt hij dat op tijd? Hopelijk kunnen de Hasselaren hem helpen...

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 29,95

Deelnameprijs € 29,95 per teams van 2-4 personen

Locatie

Centrum Hasselt

De Escape Tours van de Hanzesteden zijn altijd te spelen, maar special voor het weekend van 13 en 14 mei zijn er speciale games met extra vragen en raadsels over de Hanzesteden en het Hanzejaar 2023.

Elke Hanzestad heeft een eigen Hanze Escape Tour met bijbehorende ranglijst. Weet jij met jouw team in de top 3 te komen aan het eind van het weekend? Dan val je in de prijzen!

Tijdens het Hanze Escape Event zijn de volgende prijzen te winnen:

  • Een overnachting inclusief ontbijt in de Pelsertoren aan de Thorbeckegracht, hartje Zwolle.
  • Voor 5 personen lunch bij Proeverij de Stadstuin in Doesburg en een beklimming van de hoogste kerktoren van Gelderland onder leiding van een gids, met zicht over de oude Hanzestad, de Veluwe en de Achterhoek!
  • Eén overnachting in gasthuis In de Heilige Stede te Hoogstraat 16 in Hasselt OF twee dan wel drie overnachtingen (aaneengesloten verblijf dus) met de eigen camper op de CamperParkingHasselt te Diamantenbolwerk 1 in Hasselt, incl. eenmaal een 2 persoons diner bij Ad’vundum 2.0 Hoogstraat 1 in Hasselt.
  • Een dinerbon t.w.v. €100,- te besteden bij Lekker aan de IJssel in Zutphen.
  • Een stadswandeling met gids door Hanzestad Harderwijk met een afsluitende high wine voor 6 personen.
  • Eenmaal het Hanzesteden arrangement bij Van der Valk Hotel Deventer inclusief een overnachting, uitgebreid ontbijtbuffet, Hanze koek en een fles cava.