evenement

Hassailt

wanneer
27 - 30 jul 2023
plaats
Hasselt

Van 27 tot en met 30 juli vindt Hassailt weer plaats in de mooie Hanzestad Hasselt. Het evenement wordt in samenwerking met de vereniging het historisch bedrijfsvaartuig (LVBHB) georganiseerd in het historische centrum van Hasselt.

De schepen welke afgemeerd liggen in de stadsgracht, nabij de historische kalkovens en aan de kade van het Zwartewater kunnen elke editie rekenen op duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Tijdens Hassailt bestaat de mogelijkheid de schepen te bezichtigen tijdens een mooie wandeling langs de grachten en het Zwartewater, en een kijkje te nemen aan boord van enkele schepen.

Wanneer

-
-
-
-

Locatie

Centrum Hasselt

Aankomst Kamper Kogge
In het kader van het Hanzejaar zal de Kamper Kogge Hasselt binnenvaren en Hassailt 2023 officieel openen. Gedurende het evenment zal de Kamper Kogge aangemeerd blijven aan de kade van Hasselt en te bezichtigen zijn. Dit is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwartewaterland.

Naast de aanwezigheid van de vele schepen vinden tal van leuke en gezellige activiteiten plaats langs de route waar de schepen liggen en in het centrum van de prachtige Hanzestad. Je bent van harte welkom op dit maritieme evenement.

Download hier de Hassailt flyer

Download hier de Hassailt agenda