evenement

Tentoonstelling ENERGY

wanneer
28 mei - 17 september
plaats
Zwolle

Van 28 mei t/m 17 september is er in de Koelwaterhal de allereerste tentoonstelling genaamd ENERGY. Hierin staan 19 kunstenaars van uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland op de schouders van de open geesten uit de tijd van de Hanze.

Koelwaterhal ligt aan de IJssel op een betoverende plek en heeft een opvallende architectuur door zijn enorme glazen hal van 10 meter hoog die gespiegeld wordt in de kelderruimtes van 10 meter diep. Hier werd water uit de IJssel gezuiverd voor de naastgelegen IJsselcentrale, die tussen 2016 en 2018 is gesloopt.

De Koelwaterhal, is een initiatief van de kunstenaar Ronald A. Westerhuis die er een experimentele plek van wil maken voor nieuwe verbindingen tussen mensen waarin we ons ontkoppelen, off the grid gaan. Koelwaterhal biedt ruimte aan kunstenaars voor exposities, muziek, theater en bijeenkomsten.

Wanneer

28 mei - 17 sep 2023
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Locatie

Koelwaterhal

  • Adres Ijselcentraleweg
    8051PA Zwolle

ENERGY, de eerste tentoonstelling in Koelwaterhal, is verbonden met het Hanzejaar 2023. 19 kunstenaars van uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland staan op de schouders van de open geesten uit de tijd van de Hanze. De energie van het vrije denken van de Hanze, die Europa uit de donkere middeleeuwen voerde, spiegelt zich in de onderzoekende, scherpe kwetsbaarheid en het streven naar een betere wereld van de kunstenaars van ENERGY.

ENERGY gaat over natuur, mens, ijdelheid, inkeer, glans, beschadiging, utopieën en dystropieën. Met schilderijen, beelden, video, lezingen en optredens.

Koelwaterhal is open woensdag t/m zondag van 28 mei tot en met 17 september.
Deelnemende kunstenaars zijn: Maudy Alferink, Tim Wes, Raul Walch, Joyce Overheul, Junte Uiterwijk, Céline Struger, Arne Quinze, Nadja Adelmann, Marieke Pauwels, Kim van Norren, Francesca Marti, Jasper Krabbé, Dr. Gindi, Nick Ervinck, Agnes Duijves, Stief Desmet, Hans Temmerman, Ronald A. Westerhuis en Warffemius.