evenement

De Hertog en de Hanze

wanneer
3 juni - 31 december
plaats
Zutphen

Vanaf 3 juni tot en met 31 december ontdek je hoe het Zutphen van vandaag de dag tot stand is gekomen door de Hanze in verschillende tentoonstellingen in de stad.

Zonder de Hanze was Zutphen vandaag de dag niet geweest wat het is geworden. Hoe dat komt, dat ontdek je in de tentoonstellingen in de stad. Hoogtepunt is de tentoonstelling 'De Hertog en de Hanze' in het Stedelijk Museum Zutphen. Hier zie je unieke topstukken die het verhaal over de Hanze vertellen. Op verschillende andere - monumentale - locaties in de stad zie je nog meer over waarom de Hanzetijd wordt gezien als Zutphens 'gouden eeuw'. Wandel langs de mini-exposities in onder meer de bibliotheek, de Sint-Jan, de Burgerzaal en de Walburgiskerk. En bezoek ook de reizende tentoonstelling over Hanzekoopman 'Albert op de Korenmarkt', die vanaf juni in verzorgingshuizen en wijkcentra te zien is.

Wanneer

3 jun - 31 dec 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00

De entree voor het Stedelijk Museum Zutphen is 10 euro per persoon, gratis toegang voor o.a. museumkaarthouders. Ook de Walburgiskerk vraagt toegang, de andere locaties zijn gratis toegankelijk.

Locatie

Stedelijk Museum Zutphen