Concert in het kader van de viering van 800 jaar Hanze

Hanzeconcert Jan Vayne en Harm Hoeve

wanneer
23 sep 2023
plaats
Hasselt
20:00

In het kader van het Hanzejaar (800 jaar Hanze) is er een Hanzeconcert in de Grote-of Sint Stephanuskerk in Hasselt op 23 september 2023 om 20:00 uur.

In 2023 wordt een jaar lang het 800 jaar Hanze-verbond gevierd in alle Hanzesteden in Nederland Ook in Hasselt (ov) wordt dit met diverse evenementen gevierd. Op zaterdagavond 23 september geven in de Grote-of Stephanuskerk in Hasselt de bekende pianist Jan Vayne en organist Harm Hoeve een groot concert.

Medewerkenden zijn: Jan Vayne (pianist), Harm Hoeve (organist en dirigent), Marco den Toom (organist) Adriaan Stoet (violist), Ellen Vos (zang), Bente van der Steeg (viool en zang), Christelijk Mannenkoor Stereo het 140 leden grote koor olv Harm Hoeve.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00
Voorverkoop
€ 12,50

Locatie

Grote kerk Hasselt

De Zwolse pianist Jan Vayne behoeft geen verdere introductie. Hij staat al jaren bekend om zijn fabelachtige improvisaties. Of het nu om een klassiek repertoire gaat of om populaire hedendaagse muziek, hij weet als geen ander de muziek op een bijzondere manier te verweven. Het is een belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. Hij treedt zowel solo op als ook met Harm Hoeve en Adriaan Stoet. De laatste is de viooldocent van Bente van der Steeg uit Genemuiden. Ook zangeres Ellen Vos treedt deze avond op. Het Chr. Mannenkoor Stereo olv Harm Hoeve is bekend van vele tv optredens en zal samen met de andere musici deze avond een bijzondere bijdrage leveren

Het belooft een bijzonder concert met een zeer gevarieerd programma te worden.

Zowel de burgemeester van Zwartewaterland, Eddie Bilder als de Commissaris van de Koning Andries Heidema zullen het Hanzeconcert in Hasselt bijwonen.

Hanze Concert Hasselt
Hanze Concert Hasselt

Bekijk de poster van het Hanze concert.

Reserveren kan via: