Verkwanselen, pingelen of gewoon goed onderhandelen?

Hanze Handelsweek

wanneer
21 - 29 okt 2023
plaats
Deventer

Tijdens de Hanze Handelsweek in de Herfstvakantie in De Scheg vieren we de glorietijd van de Hanze. Bezoekers van de ijsbaan kunnen dagelijks meedoen met het Hanze Handelsspel. Kun jij goed onderhandelen? Doe mee en maak kans op een seizoensabonnement van IJsbaan De Scheg!

In de periode van de 16e tot de 18e eeuw kende de handel in Deventer glorieuze tijden. Over de IJssel werden goederen aangevoerd en de handelaren en boeren vanuit het ‘achterland’ verkochten hun handelswaar op de Deventer markten. Sinds het einde van de middeleeuwen was ook de schaatscultuur al helemaal ingeburgerd in Nederland. Iedereen schaatste, het was geen elitair gebeuren. Er werden wedstrijden gereden en georganiseerd door kasteleins met een taveerne of herberg langs het water, waar de zaken goed bij liepen.

Tijdens de Hanze Handelsweek in de Herfstvakantie vieren we deze historische tijden. Bezoekers van IJsbaan De Scheg worden dagelijks uitgenodigd voor het Handelsspel. Met kooplieden, die verspreid staan op en rondom de ijsbaan, wordt stevig over handelswaar onderhandeld, met dukaten als betaalmiddel. De deelnemer die na vijf opdrachten de meeste dukaten heeft ingeleverd, ontvangt aan het einde van de Hanze Handelsweek een seizoensabonnement voor IJsbaan De Scheg!

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Locatie

Sport- en Belevingscentrum De Scheg

Hanze Handelsweek
Locatie: IJsbaan De Scheg, Piet van Donkplein 1
Datum: van 21 t/m 29 oktober 2023
Tijdstip: ma. t/m vr. tussen 11.00-16.00 uur en op zaterdag tussen 13.00- 16.00 uur
Website voor meer informatie: www.descheg.nl