Hanze Tip

Hanze Ghosttour

wanneer
28 - 29 okt 2023
plaats
Deventer

Wichelroedeloper Johannes Zoet en historicus Girbe Buist organiseren op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober een spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van de Hanzestad Deventer.

Spookhuizen

Deventer kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken. Berucht is het huis van de 1000 zielen aan de Sandrasteeg 8. In dit oudste stenen huis van Nederland, spookt het volgens de bewoners. Vooral tussen 1 en 2 uur ’s nachts hoor je het spook Buve kloppen. Een aantal bewoners hebben daarom voortijdig hun biezen gepakt.
Andere spooklocaties zijn het pand van de Deventer putmoord aan de Brink, het meester Geerthuis en de Lebuïnuskerk. Niet alleen bezoek je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over de beenderen van Geert Grote en Floris Radewijn, heilige bomen, oerplekken, leylijnen, afweersymbolen uit de Hanzetijd en de stadsengel van Deventer.
Johannes Zoet en Girbe Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Deventer ontdekken en vertellen je de bijbehorende spannende achtergrondverhalen.

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 18,00

Dit is inclusief set wichelroede, die je mag houden. En een hand-out over het chocolade-orakel.

Locatie

Startlocatie: Wilhelminafontein op stadsplein de Brink

Wichelroede

Johannes Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert. En hoe je met de wichelroede energiebanen en krachtplekken opspoort.
De wandeling wordt afgesloten met een chocolade-orakel. Niet alleen de kleding die je draagt, ook het soort chocolade dat je eet vertelt veel over je persoonlijkheid. Dat verkondigt de Nieuw Zeelandse psycholoog Murray Langham in zijn boek Chocolate Therapy. Zoet en Buist zullen aan het einde van de stadswandeling het chocolade-orakel met je doen.

Hanze Ghosttour
Data: zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober
Start: 13.30 uur bij de Wilhelminafontein op de Brink
Duur: 2 uur
Prijs: € 18,00 p.p. (inclusief een set wichelroede en hand out over het chocolade-orakel)

Je kunt je aanmelden via de website www.pelgrimspad.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met