Experimenteel kunst- en muziekfestival

Perifest

wanneer
8 apr 2023
plaats
Deventer
15:00

Uniek festival in De Perifeer én bij de inpandige buren van Kunstenlab. Het programma is dit jaar onderdeel van Hanzejaar 2023 en bestaat uit twee delen; het festival op 8 april én een tentoonstelling van 25 maart t/m 7 mei.

De Perifeer werkt in deze editie van PERIFEST en de bijbehorende tentoonstelling Proud Music of the Storm in Kunstenlab voor het eerst samen met een co-curator! Derdejaars ArtEZ-student Sietse Hagenbeek was als scholier al frequent bezoeker van De Perifeer en is dat nog steeds. In deze samenwerking richt het programma van PERIFEST zich o.a. nadrukkelijker op jongeren, zowel op het podium als in het publiek.

De nieuwe opzet van PERIFEST past mede dankzij de input van Sietse Hagenbeek naadloos in het programma van Hanzejaar 2023. Tijdens het Hanzejaar staan Deventer en de acht andere Hanzesteden in Oost-Nederland in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Het programma in Deventer focust zich op de Hanzestad van vandaag, als vernieuwende en eigenwijze stad; een stad waarin initiatieven als De Perifeer essentieel zijn. Bovendien zijn Hanze-waarden als lef, samenwerking en over grenzen kijken verankerd in ons programma.

Wanneer

Locatie

De Perifeer & Kunstlab in het Havenkwartier