Deventer Op Stelten: het grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland

Deventer Op Stelten

wanneer
07 - 9 jul 2023
plaats
Deventer

Tijdens het feestelijke Hanzejaar is de 26e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’. De stad is dan wederom één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op 13 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer.
Van vrijdagavond 7 t/m zondagmiddag 9 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland.

7 tot en met 9 juli staat de binnenstad van Deventer weer ‘Op Stelten’. Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

‘Deventer Op Stelten’ is een compositie van nationaal en internationaal buitentheater in de historische en natuurlijke omgeving van Deventer. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Voor enkele voorstellingen zijn betaalde tickets nodig.

Locatie

Binnenstad Deventer

‘Deventer Op Stelten’ is jaarlijks in juli en wordt door ruim 125.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

OVVIO
Op zoek naar een beetje spanning? Dan ben je in Deventer Schouwburg aan het goede adres. Daar speelt het Spaanse gezelschap Kolektiv Lapso Cirk de spannende voorstelling OVVIO. Op een speelse manier testen circusartiesten David & Tomáš elkaars grenzen om te zien waar ze mee weg kunnen komen voordat het onvermijdelijke gebeurt.

Migrare
De Spaanse groep Cia Maduixa komt weer! Door velen al jaren toegejuicht en omarmtht en omarmt. Ze staan bekend om hun intense voorstellingen. Op het Worpplantsoen spelen ze Migrare; de strijd van vier sterke, dappere en veerkrachtige vrouwen.

Moby Dick
Spektakel kan je verwachten op het Grote Kerkhof met de grote show Moby Dick van het Italiaanse gezelschap Teatro dei Venti. Het schip van kapitein Ahab en zijn obsessie om de witte walvis te vinden worden in scène gezet. In deze voorstelling hebben Deventenaren een rol!

Jong talent bij Poolshoogte
Tijdens Poolshoogte presenteert het Theaterschip in samenwerking met Deventer Op Stelten performances van jonge podiumkunstenaars. Het werk dat je kan verwachten is gericht op een jong publiek en is brutaal, rauw, soms experimenteel en maatschappelijk geëngageerd. Poolshoogte biedt zowel ruimte aan jonge professionals als aan jongeren die aan de vooravond staan van het kunstvakonderwijs. Poolshoogte presenteert voorstellingen/performances bestaande uit acrobatiek, theater, dans en muziektheater.

Hoogtevrees terug in het Worpplantsoen
Even een break nodig van het buitentheater? Tijdens Deventer Op Stelten tovert het Burgerweeshuis het mooie Worpplantsoen weer om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, lekker eten & drinken, kermis en theater in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen. Het programma voor het festival is rond en bestaat uit bekende namen maar geeft ook alle ruimte aan nieuwe veelbelovende artiesten en jong talent.

Tickets
In Deventer Schouwburg en MIMIK spelen respectievelijk Kolektiv Lapso Cirk met OVVIO en de Spaanse Jordi Bertran met Poems Visuals. Beide voorstellingen zijn te bezoeken met een ticket. Binnenkort te koop via de theaterwebsites.