evenement

De Passie van Pieck

wanneer
1 feb 2023 - 7 jan 2024
plaats
Hattem

Ontdek hoe Anton Pieck ontplooide tot een van de meeste veelzijdige kunstenaars van Nederland. Pieck staat vooral bekend om zijn romantische tekeningen en zijn sprookjes voor De Efteling. In de tentoonstelling “De Passie van Pieck” zie je stap voor stap het artistieke proces van Pieck. Door de interactieve museumtour leer je alle details over zijn werk en de toegepaste technieken. De tentoonstelling is te zien in het Anton Pieck museum in Hanzestad Hattem tot en met 7 januari 2024.

De overweldigende hoeveelheid tekeningen bewijzen het: Pieck had een enorme passie voor het vastleggen van zijn fantasie en van wat hij waarnam op de plekken waar hij kwam.

In de nieuwe expositie “De Passie van Pieck” laten we zien hoe Pieck al op 10-jarige leeftijd imponeerde met schitterende aquarellen en tekeningen en hoe hij zich ontwikkelde tot een van de meeste veelzijdige kunstenaars van ons land. Mensen die hem gekend hebben, weten het nog:

Wanneer

1 feb - 7 jan 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 10,00
Entreeprijs senioren (vanaf 65 jaar)
€ 9,00
CJP prijs
€ 7,00

Museumkaart gratis
Gezinskaart € 23,50

Locatie

Anton Pieck Museum

Anton Pieck was zeer productief en tekende het liefste de hele dag.

Hij maakte in het begin van zijn carrière veel tekeningen die hij later uitwerkte tot grafische afdrukken, aquarellen en olieverfschilderijen. In de expositie ziet u hoe hij te werk ging; van schets naar voorstudie naar uiteindelijk ontwerp. Met een loep kunt u de kleinste details in zijn werken ontdekken. Ook is er de allerlaatste kalenderplaat waar hij nog mee bezig was toen hij op 92-jarige leeftijd in zijn slaap overleed. Een interactieve museumtour legt verder uit welke technieken hij toepaste en geeft nog meer informatie over de man en zijn werken. Op diverse schermen is de Anton Pieck Beeldbank te raadplegen waarin allerlei afbeeldingen te zien zijn met meer uitleg erbij. De frivole kalenderplaten, indrukwekkende reistekeningen, schitterende etsen, intrigerende boekillustraties en fijnzinnige olieverfschilderijen maken de Anton Pieck beleving compleet.

Te zien vanaf 1 februari 2023 t/m 7 januari 2024.