Ton Koopman, Hannes Minnaar & Toon Hagen

Zwolle Baroque | Benefietconcert

wanneer
30 september
plaats
Zwolle
20:00 - 22:00

Tijdens deze openingsavond van het weekend 'Zwolle Baroque' is er volop aandacht voor de bijzondere waarde van het Zwolse Schnitgerorgel. We gaan daarover in gesprek met drie orgelliefhebbers: Toon Hagen, Ton Koopman en Hannes Minnaar. Uiteraard laten ze ook van zich horen op orgel en concertvleugel. De presentatie van deze avond is in handen van Ab Nieuwdorp.

Het Benefietconcert is onderdeel van het bruisende muziekweekend 'Zwolle Baroque'. Met de aanwezigheid van de beste nationale én Zwolse musici op diverse podia in de stad vestigen zij ook de aandacht op het magistrale, wereldberoemde barokorgel: het Schnitgerorgel in Academiehuis Grote Kerk, waarvan de grote restauratie is begonnen. Benieuwd naar meer aanbod van dit weekend? Kijk dan op www.zwollebaroque.nl. Alle grote concerten met korting meebeleven? Kies dan voor het Baroque Partout.

Toon Hagen is de vaste organist van het Schnitgerorgel. Daarnaast heeft hij ook als componist en dirigent veel muziek rondom het orgel tot klinken gebracht. Toon Hagen zal tijdens deze benefietavond het Leeuwenberg orgel bespelen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00

Of bestel een combinatieticket voor € 75,00 met een mooie korting voor 4 prachtige concerten tijdens het weekend Zwolle Baroque incl. speciaal ontvangst. Het Baroque Partout is geldig voor het Benefietconcert, Barokwandeling, Bach Orkestraal en Koffie Baroque. Kijk op www.zwollebaroque.nl voor meer informatie.

Locatie

Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Ton Koopman is een internationaal vermaarde dirigent van barokmuziek. Met zijn orkest reist hij heel de wereld over. Ton is van oorsprong Zwollenaar en groeide op met het Schnitgerorgel, waar hij als klein jongetje de organisten die er speelden ondersteunde bij concerten die ze gaven. Ton Koopman zal het Leeuwenbergh orgel bespelen.

Hannes Minnaar is zonder twijfel één van Nederlands beste pianisten. Wat veel mensen niet weten is dat hij ook met de hoogst mogelijke cijfers is afgestudeerd op orgel en een groot liefhebber is. Vanwege de enorme vlucht die zijn pianocarrière nam verdween het bespelen van het orgel naar de achtergrond, maar sinds coronatijd is hij weer vaker achter de orgelklavieren te vinden. Wie weet horen we Hannes in de toekomst op het gerestaureerde Schnitgerorgel! Tijdens deze benefietavond bespeeld Hannes de recent gedoneerde nieuwe concertvleugel.