Evenementen en meer

De Hanzesteden staan bol van prachtige evenementen, festivals, tentoonstellingen en nog veel meer. Bekijk hieronder de actuele agenda en kom genieten!


januari

Tentoonstelling Jan Toorop & Het Animisme

Tentoonstelling Jan Toorop & Het Animisme

Jan Toorop (1858-1928) werd geboren te Poerworedjo, midden Java in het voormalige Nederlands Indië. Deze tentoonstelling staat in het licht van Toorops’ afkomst staan.

Tentoonstelling: De Deventer Koek is al 6 eeuwen houdbaar

Tentoonstelling: De Deventer Koek is al 6 eeuwen houdbaar

Het is het best bewaarde geheim van Deventer: het recept van Deventer Koek. In de stad wordt al 600 jaar koek gebakken. En al smaakt deze al honderden jaren hetzelfde, de ontwikkeling van de koek heeft niet stilgestaan.

Museum de Fundatie - Neo Rauch

Museum de Fundatie - Neo Rauch

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

maart

Goede Vrijdagmarkt in Deventer

Goede Vrijdagmarkt in Deventer

Tijdens de Goede Vrijdagmarkt hebben de marktkooplieden hun koopwaar in de ruim 350 aanwezige kramen uitgestald van 8:00 tot 16:00 uur in de Keizerstraat, op de Brink en in de Zandpoort, van het NS station tot aan de IJssel.

Sail Kampen

Sail Kampen

Sail Kampen is een groots evenement in Hanzestad Kampen. Twee dagen lang waan je je in een heel andere tijd, namelijk de middeleeuwen. Struin door de straten, bewonder de prachtige monumenten en geniet van het gevarieerde programma dat Sail Kampen biedt. Waarom moet je naar dit evenement in Overijssel?

mei

Bevrijdingsfestival Overijssel Zwolle

Bevrijdingsfestival Overijssel Zwolle

Het grootste bevrijdingsfestival van Nederland met meer dan 50 optredens en ruim 130.000 bezoekers.

Vestingval Elburg

Vestingval Elburg

Je kunt in de prachtige vestingstad Elburg van donderdag tot en met zaterdag komen genieten van diverse kunstuitingen. De eeuwenoude monumenten van Elburg vormen het decor voor hedendaagse kunst. Een prachtige combinatie.

Kannen en Kruiken Festival Zwolle

Kannen en Kruiken Festival Zwolle

In Hanzestad Zwolle kan je bij het Kannen & Kruiken festival gaan genieten van speciaalbier en heerlijke wijnen. Van vrijdag 18 t/m maandag 21 mei zijn in Park de Wezenlanden namelijk de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters te vinden! Naast al deze lekkernijen is er ook sfeervolle livemuziek op dit festival.

LaLaLand Festival Harderwijk

LaLaLand Festival Harderwijk

Op verschillende podia vind je op LaLaLand twee dagen lang een heleboel muziek, theater, lekker eten en creatieve uitspattingen voor - en van - oud én jong.

Kunstmarkt - Een wereld van kunst

Kunstmarkt - Een wereld van kunst

In de historische Hanzestad Hattem kan je fraaie kunst komen bewonderen. Ruim 50 kunstenaars staan klaar om je hun mooiste werk te laten zien. Daarnaast zijn er diverse creatieve activiteiten voor jong en oud!

juni

Zwolle Unlimited Zwolle

Zwolle Unlimited Zwolle

Zwolle Unlimited vult kades, parken en stadspleinen met (inter)nationale topvertellers en poëten. Er is spannend straattheater, swingende en verstilde concerten, wonderschone vertellingen, culinaire hotspots, kinderactiviteiten en gezelligheid.

Aaltjesdagen Harderwijk

Aaltjesdagen Harderwijk

Aaltjesdagen is een jaarlijks, meerdaags festival in Harderwijk, waarbij vrijwel op elke plek in de stad iets te beleven valt. Muziek (water)sport, dans, braderie, botters, visserij, kunst en culinaire verrassingen op de foodmarkt aan het water.

Doesburgse Hanzefeesten

Doesburgse Hanzefeesten

Middeleeuws feest in het historisch centrum. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is een markt, straattheater en muziek.

Langste Dag & Obstacle Run

Langste Dag & Obstacle Run

Scoor de leukste koopjes bij de Langste Dag van Hattem. Daarnaast kan je genieten van gezellige muziek optredens en nieuw dit jaar is een echte Obstacle Run!

IJsselfestival Zutphen

IJsselfestival Zutphen

Een boeren streekmarkt, de Sterkste Man Challenge, een oplaasbaar piratenschip! Er is voor iedereen wat te doen op IJsselfestival Zutphen. Op (koop)zondag 24 juni 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur is de 6de editie van het gezellige IJsselfestival in Zutphen.

juli

Lepeltje Lepeltje Zwolle

Lepeltje Lepeltje Zwolle

Onder een verrukkelijk zonnetje wordt er in het weekend van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli lustig gelepeld in het Ter Pelkwijkpark.

Deventer Op Stelten

Deventer Op Stelten

Hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten. Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties.

Doesburg Binnenste Buiten

Doesburg Binnenste Buiten

Diverse straattheater artiesten uit binnen- en buitenland treden op in de sfeervolle straten.

Harderwijk LIVE

Harderwijk LIVE

Tijdens de zomeravonden kun je live optredens zien op verschillende podia in pubs en je kunt genieten van de oude binnenstad.

Happen in Hattem

Happen in Hattem

Rond Uit Hattem organiseert samen met de horeca een gezellig evenement in de zomer! Op zaterdag 5 augustus presenteren de Hattemse horecabedrijven zich op het Kerkplein in het historische centrum van Hanzestad Hattem.

augustus

Deventer Boekenmarkt

Deventer Boekenmarkt

Honderden kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.

september

Rommelmarkt Hattem

Rommelmarkt Hattem

Hanzestad Hattem is omgetoverd tot de grootste markt van de Veluwe! Deze rommelmarkt in Hattem is zeker een bezoekje waard.

Open Monumentendag

Open Monumentendag

Dit jaar is het thema: In Europa. In dit weekend kan je de mooiste monumenten in Nederland bezoeken! De 4000 monumenten zijn voor iedereen gratis toegangkelijk. Dit is een kans die je niet wilt missen!

Dikke Tinne Festival & Brocante Fair

Dikke Tinne Festival & Brocante Fair

Ontdek de middeleeuwen in de historische Hanzestad Hattem. Ridders, jonkvrouwen en kinderspelen; het is net of je een reis door de tijd hebt gemaakt. Dit jaar kan je ook een brocante markt tijdens dit festival bezoeken.

Museum de Fundatie - Giacometti-Chadwick, Facing Fear

Museum de Fundatie - Giacometti-Chadwick, Facing Fear

Museum de Fundatie toont vanaf 22 september 2018 tot en met 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear, gewijd aan het oeuvre van Alberto Giacometti (1901-1966) en Lynn Chadwick (1914-2003). Een ambitieus project: niet eerder is het werk van deze twee kunstenaars zo uitgebreid gecombineerd. Samen droegen zij maatgevend bij aan het moderne gezicht van de beeldhouwkunst in de tweede helft van de twintigste eeuw.

oktober

Heisa in Hattem

Heisa in Hattem

Op diverse unieke plekjes in de binnenstad van Hattem verzorgen artiesten korte optredens. Dit is een unieke kans om kennis te maken met een prachtig aanbod van muziek, theater en voordrachtkunst.

november

Intocht Sinterklaas Hattem

Intocht Sinterklaas Hattem

Sinterklaas en zijn pieten komen aan in de haven van Hanzestad Hattem! Dit feest is leuk voor jong & oud. Kom je ook Sinterklaas en zijn pieten toezingen?

december

Kerstmarkt Hattem

Kerstmarkt Hattem

Een knusse hartverwarmende kerstmarkt in een historisch decor van deze prachtige Hanzestad Hattem. Het centrum staat vol gezellig ingerichte kraampjes en diverse muziekoptredens.

Dickens Festijn

Dickens Festijn

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven.