Evenementen en meer

De Hanzesteden staan bol van prachtige evenementen, festivals, tentoonstellingen en nog veel meer. Bekijk hieronder de actuele agenda en kom genieten!


december

IJssculpturen festival gaat niet door!

IJssculpturen festival gaat niet door!

De tent van het Nederlands IJsbeelden Festival naast de IJsselhallen is ingestort. Het kon de zware sneeuw die vannacht is gevallen niet meer dragen. Het festival dat op 23 december in Zwolle gepland stond moet worden afgeblazen, zegt organisator Erik Broekaart.

januari

Aftrap Deventer 1250 jaar

Aftrap Deventer 1250 jaar

Op vrijdagavond 5 januari vindt de aftrap van ‘Deventer 1250 jaar’ plaats. In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat mag gevierd worden!

Museum de Fundatie - Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Museum de Fundatie - Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

maart

Sail Kampen

Sail Kampen

Sail Kampen is een groots evenement in Hanzestad Kampen. Twee dagen lang waan je je in een heel andere tijd, namelijk de middeleeuwen. Struin door de straten, bewonder de prachtige monumenten en geniet van het gevarieerde programma dat Sail Kampen biedt. Waarom moet je naar dit evenement in Overijssel?

mei

Bevrijdingsfestival Overijssel Zwolle

Bevrijdingsfestival Overijssel Zwolle

Het grootste bevrijdingsfestival van Nederland met meer dan 50 optredens en ruim 130.000 bezoekers.

Vestingval Elburg

Vestingval Elburg

Je kunt in de prachtige vestingstad Elburg van donderdag tot en met zaterdag komen genieten van diverse kunstuitingen. De eeuwenoude monumenten van Elburg vormen het decor voor hedendaagse kunst. Een prachtige combinatie.

LaLaLand Festival Harderwijk

LaLaLand Festival Harderwijk

Op verschillende podia vind je op LaLaLand twee dagen lang een heleboel muziek, theater, lekker eten en creatieve uitspattingen voor - en van - oud én jong.

juni

Zwolle Unlimited Zwolle

Zwolle Unlimited Zwolle

Zwolle Unlimited vult kades, parken en stadspleinen met (inter)nationale topvertellers en poëten. Er is spannend straattheater, swingende en verstilde concerten, wonderschone vertellingen, culinaire hotspots, kinderactiviteiten en gezelligheid.

Aaltjesdagen Harderwijk

Aaltjesdagen Harderwijk

Aaltjesdagen is een jaarlijks, meerdaags festival in Harderwijk, waarbij vrijwel op elke plek in de stad iets te beleven valt. Muziek (water)sport, dans, braderie, botters, visserij, kunst en culinaire verrassingen op de foodmarkt aan het water.

Doesburgse Hanzefeesten

Doesburgse Hanzefeesten

Middeleeuws feest in het historisch centrum. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is een markt, straattheater en muziek.

IJsselfestival Zutphen

IJsselfestival Zutphen

Kooplieden, ambachten, markten, transport van hout over de Berkel, De IJssel als waterweg, maar ook de rechtspraak zullen herleven. Daarnaast is er een piratendorp voor kinderen.

juli

Deventer Op Stelten

Deventer Op Stelten

Hoogstaand buitentheater, spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zetten. Het festival is een feestelijke ontmoeting met kunst en cultuur, met openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, maar ook met intieme theaterconfrontaties.