Dagje weg

Dagje weg met het gezin: breng een bezoek aan de Hanzesteden

  • Leestijd 8 minuten
  • 4523 x bekeken

Dat de Hanzesteden leuke plaatsen zijn voor zowel jong als oud, kunnen wij je alles over vertellen! Plan een dagje weg met het gezin en ervaar de diversiteit van onze prachtige steden. Al aan het nadenken wat het volgende uitje wordt tijdens de schoolvakantie? Of zoek je naar leuke activiteiten voor de kinderen in het weekend? Onze Hanzesteden zitten vol met bruisende activiteiten. Ook een nachtje weg is hier goed te doen met het gezin, lees dus gauw verder!

De Hanzesteden, ideaal voor een dagje uit!

Cultuur snuiven, door de geschiedenis reizen, hippe steden ontdekken en de prachtige natuur bezoeken, de negen Hanzesteden zijn meer dan geschikt voor een dagje uit met de hele familie. Plan een boottocht in Hanzestad Hasselten ontdek de prachtige grachtengordel. In dit 'klein Amsterdam' vind je de Baangracht, Heerengracht, Prinsengracht en Brouwersgracht, met gaaf bewaarde bruggen, kades en sluizen. Je kijkt je ogen uit!

Shopstad Zwolle
Shopstad Zwolle

Op slechts een kwartiertje rijden van Hasselt, vind je shopstad Zwolle. Trek een paar uur uit voor deze bruisende stad. Niet alleen tieners kunnen hier slagen, maar voor jezelf valt er ook genoeg te scoren! Vergeet tussendoor niet even een lunchpauze in te lassen en neem plaats in Casa Bellisima. Deze hippe Italiaanse lunch- en anti-pastibar heeft heel veel lekkers op de kaart staan, daar zit voor iedereen zeker wat tussen. Tip: voor twaalf uur ’s ochtends is het tweede kopje koffie altijd gratis!

Leuke binnenactiviteiten met kinderen

Iedereen weet dat je in Nederland rekening moet houden met het weer wat kan omslaan. Maar gelukkig is ons kikkerlandje er goed op voorbereid en zijn er genoeg leuke kinderactiviteiten voor een dagje weg binnen de muren! Ga je een dagje weg met een peuter? Breng dan een bezoekje aan de Ballorig in Zutphen of Hattem. Deze indoor speeltuin biedt uren vermaak voor zelfs de allerkleinsten. Of ga naar Krazy Kangeroo in Hanzestad Zwolle. Bij dit geweldige trampolinepark kunnen kinderen vanaf 6 jaar genieten van sport en plezier. Na zo een actieve dag zit er niks anders op dan als gezin een hamburger met friet te scoren bij restaurant de Beren. Bij dit gemoedelijke eetcafé krijgt elk kind bij binnenkomst een bereleuke kleurplaat met puzzels erop en de verschillende kindermenu's. Als dessert serveren zij voor de kleintjes heerlijk ijs in de bekende en diverse Berenijsbekers. Deze mag daarna mee naar huis!

Zin om lekker een dagje te gaan zwemmen? Ga dan naar Hanzestad Deventer en neem een plons bij Zwembad De Scheg! Is het einde van de middag in zicht? Breng dan nog een bezoekje aan Deventer stad en schuif aan bij Ot & Sien. Dit gezellige en Oudhollandse pannenkoekenrestaurant ligt aan één van de mooiste pleinen van Nederland, de Brink. Zin in iets hartigs? Bestel dan de tosti XL: een 3-laags tosti gemaakt van Italiaans brood en allerlei lekkere, verse ingrediënten. Ook hier worden de kleintjes in het zonnetje gezet!

TIP: Pannenkoeken eten met de kids!
TIP: Pannenkoeken eten met de kids!

Of ga een middagje naar de film! Voor een echte bioscoopervaring ben je in Deventer aan het juiste adres in Vue Deventer. Deze bioscoop beschikt over 6 zalen, met een uitgebreid assortiment van de nieuwste films! Of ga naar Hanzestad Zwolle en neem plaats in één van de negen zalen in Pathé Zwolle. Vergeet geen heerlijke bak popcorn aan te schaffen, zo maak je de middag helemaal compleet.

Plan een dagje weg met de kids naar één van de Hanzesteden

Tijdens een dagje in Hanzestad Kampen is het leuk om met het gezin een bezoekje brengen aan kinderboerderij de Cantecleer. Niet alleen kun je hier leuke boerderijdieren spotten, maar in het achterhuis van de boerderij vind je een educatieve ruimte en een leuke hooizolder. Op het terrein vind je ook een waterpomp en leuke speelhutten.

Klompvaren - Hattem
Klompvaren - Hattem

Of ga klompvaren bij Vadesto Outdoor Adventure in Hanzestad Hattem. Stap in een grote gele klomp en vaar over het kanaal, of kies één van de andere stoere outdoor activiteiten zoals mountainbiken, klootschieten of een waterligfietstocht. In het pittoreske vestingstadje Hattem kun je met het gezin ook naar het Nederlands Bakkerijmuseum. In de twee historische stadsboerderijen is een grote collectie uit de bakkerij van voorgaande eeuwen te zien. Neem een kijkje in de keuken van het bakkersbestaan en ga zelf ook aan de bak! Dit dagje weg met het gezin brengt zeker veel plezier.

3 tips voor leuke uitjes met kinderen binnen de Hanzesteden

1 | Dolfinarium in Harderwijk
In Hanzestad Hardwijk vind je het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium. Springende dolfijnen, kolossale walrussen en brullende zeeleeuwen, ontdek hier de vele dieren en laat je betoveren door de schoonheid van de oceaan. Bezoek één van de voorstellingen, wandel door het park en ga lekker ravotten in de speeltuinen. Wil je dit familie uitje nog memorabeler maken? Duik dan zelf het water in en zwem met de dolfijnen!

2 | Dinoland in Zwolle
Ontdek thema- en familiepark Dinoland in Hanzestad Zwolle. Tijdens dit leuke dagje uit met het gezin staat alles in het teken van dinosaurussen. Ga miljoenen jaren terug in de tijd en maak kennis met meer dan 100 soorten uit het Trias, Jura en Krijt tijdperk. Maar ook kunnen de kids hier leuke buiten- en binnen activiteiten beleven zoals lasergamen, klimmen, lasergamen, minigolf spelen, trampoline springen, fossielen zeven en nog veel meer. Ook aan de extra kleintjes is gedacht, zo is er een speciaal ingerichte ruimte voor peuters.

Dinoland - Zwolle
Dinoland - Zwolle

3 | Speelparadijs en kunstschaatsbaan de Scheg in Deventer
Speelparadijs de Scheg in Hanzestad Deventer is een bekend fenomeen van de regio. Alles staat hier in teken van lekker bewegen en belevenis! Je vindt er meerdere zwembaden en in de buitenlucht kunnen de kinderen terecht in het Hollewand Speelfestijn: een speelparadijs waar ze kunnen klimmen, glijden, skelteren, voetballen en meer. Tijdens de herfst- en wintermaanden verandert de Scheg naar een waar winterparadijs. Je kunt hier dan gebruik maken van de indoor schaatsbaan, een leuk uitje voor het hele gezin.

Kun je ook een nachtje weg met de kinderen binnen de Hanzesteden?

Vind je het heerlijk om met het gezin een stad te ontdekken en wil je dit combineren met een nachtje weg in een knusse Bed & Breakfast of leuk vakantiepark? Breng dan een bezoekje aan één van de Hanzesteden en geniet van een nachtje weg samen met de kinderen! Zo vind je net buiten Hanzestad Doesburg, B&B Het Griet. Hier heb je als gezin alle ruimte en bevind je je op het prachtige platteland. Extra leuk voor de kids: in de tuin staat een grote trampoline! Vanuit deze B&B fiets je zo naar de Mosterdstad van Nederland, Doesburg. Spring op de fiets en beleef daar de Culturele Zondag. Elke eerste zondagmiddag van de maand kun je in deze Hanzestad ruim 26 locaties bezoeken, van ateliers en galeries tot musea en kerken.

Aquacentrum - Elburg
Aquacentrum - Elburg

Of ga eropuit in Hanzestad Elburg en verblijf op dé watersportcamping aan het Veluwemeer: Aqua Centrum. Voor de sportievelingen is dit een ware walhalla. Je kunt er namelijk kanoën, surfen, zwemmen en zeilen, maar ook beschikt dit vakantiepark over een tennisbaan, volleybal- en voetbalveld. Kom kamperen met je eigen caravan, of huur één van de bungalows. Het park beschikt zelfs over een aantal kinderbungalows, ingericht met een speelhoekje en een veilig terras met hekwerk. Zo kun je zelfs met de allerkleinsten een onbezorgd nachtje weg! Ga heerlijk wandelen met het gezin in Visserstad Elburg en vergeet geen heerlijk visje te scoren!

Dus ga eropuit met het gezin!

Trek er lekker op uit en ga op ontdekkingstocht in één van de negen parels van het Oosten. Elke stadje heeft weer zijn eigen charmes en verhalen. In de lente- en zomermaanden is het heerlijk om een dagje Deventer te combineren met een middagje zwemmen! Voor verkoeling kun je in deze Hanzestad terecht in het Borgelerbad. Dit openlucht buitenzwembad is voorzien van diverse baden voor jong en oud, speeltoestellen en meer.

Benieuwd wat je met het gezin in Zutphen kan beleven? Tip van ons: plan een boottocht met een fluisterboot! Hiermee ontdek je met het hele gezin de mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen, je kijkt je ogen uit!

Klimbos - Harderwijk
Klimbos - Harderwijk

Vinden jullie het leuk om wat extra spanning op te zoeken? Ga eropuit en beleef een avontuur in het Klimbos van het Adventurepark Harderwijk! Naast een oneindig lang klimparcours, is er ook een zipline aanwezig, uniek in Nederland! Het klimbos is al geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter. Dit leuke gezinsuitje sluit je vervolgens af in het Grand Cafe Alleman. Hier is een ieder welkom voor een heerlijke lunch of diner!

Binnen de Hanzesteden is er voldoende ruimte om genoeg afstand te bewaren. Bekijk onze 1,5 meter Hanzeflyer hier!