Stedentrips

Weg met oud en nieuw: een spetterend nieuwjaar in de Hanzesteden

  • Leestijd 8 minuten
  • 7658 x bekeken

Geen zin om de laatste avond van het jaar thuis te bankhangen, maar het extra bijzonder af te sluiten? Knijp er met je geliefde(n) tussenuit en ga even weg met oud en nieuw! In de Hanzesteden zijn er genoeg mogelijkheden om jouw oud en nieuw onvergetelijk te maken. Romantisch samen overnachten in een hotel, een weekendje weg in een groot huis met de hele familie of met je gezin naar een vakantiepark. Of kies je bewust voor een vuurwerkvrij vakantiepark? Waar je ook voor kiest, een knallend uiteinde is gegarandeerd!

Even weg met oud en nieuw in Nederland

Oud en nieuw in Nederland wordt nog leuker als je er voor kiest om er lekker op uit te gaan. Een nachtje weg, een spectaculaire vuurwerkshow of gourmetten in een vakantiehuis, in de Hanzesteden vind je wat je zoekt om het jaar gezellig af te sluiten. In Hanzestad Hasselt staat oudjaarsdag traditiegetrouw in het teken van carbidschieten, wat perfect te combineren valt met een goed nieuwjaarsfeest in Hanzestad Zwolle. Hier kun je met je voetjes van de vloer in een van de vele cafés die tot de late (of vroege) uurtjes open zijn. Ook is er jaarlijks een groots feest op een unieke locatie: het NYE Grand Ball in de Grote Kerk! Een lichtshow, hippe dansmuziek en genoeg bubbels om te proosten, meer heb je toch niet nodig?

In Hanzestad Deventer luid je onder het genot van een glaasje champagne het nieuwe jaar in met een spetterende centrale vuurwerkshow. Kleed jezelf warm aan en zoek een plekje op de IJsselkade, zodat je het spektakel goed kunt bekijken. Nóg lekkerder is om er een nachtje (of twee) in deze stad aan vast te plakken, zodat je na een gezellige avond gelijk je bed in kunt duiken!

Met je geliefde(n) een weekendje weg met oud en nieuw

Hoe leuk is het om oud en nieuw te combineren met een weekendje weg in eigen land? Ontspannen in de spa, smullen van een goed diner en wakker worden met een uitgebreid ontbijt. Zo kan je je eerste goede voornemen al afstrepen: genieten van het leven! Overdag kun je goed terecht in shopstad Zutphen, verdwalen in de steegjes van het middeleeuwse centrum van Deventer of maar liefst 70 rijksmonumenten in Hasselt ontdekken. Wanneer je een bezoekje aan Hasselt brengt, vergeet dan ook zeker niet een tussenstop te maken in Hanzestad Kampen of een dagje door te brengen in Zwolle. Deze sfeervolle Hanzesteden aan de IJssel zijn uniek in hun soort; of je nu wilt winkelen, een verwarmd terras wilt opzoeken, cultuur snuiven of uitgebreid dineren. Lees in dit artikel welke hotspots je in 24 uur absoluut niet over mag slaan! Laat je op oudejaarsavond culinair verwennen bij Restaurant de Voorburcht in Hanzestad Hattem, gevestigd in een muur van een oude middeleeuwse burcht. Of waan je even in Italië in het sfeervolle Da Pietro, gelegen in de historische binnenstad van Hanzestad Elburg. Een weekendje weg tijdens oud en nieuw was nog nooit zo leuk!

Oud en nieuw arrangement
Oud en nieuw arrangement

Extra luxe met een oud en nieuw hotelarrangement

Ervaar nét even dat kleine beetje extra luxe en kies tijdens jouw nachtje weg voor een oud en nieuw arrangement. Want zeg nou zelf: heb jij dat ook niet voor deze ene keer verdiend? In veel hotels kun je tijdens een weekendje weg met oud en nieuw kiezen voor een speciaal arrangement waarbij allerlei lekkers of leuke extra’s zijn inbegrepen, zoals bubbels, een uitgebreid ontbijt of een hapje eten. Heerlijk toch, dat alles voor je wordt geregeld! Bij een Fletcher Hotel in Zwolle, Deventer of Zutphen is bij een oud en nieuw arrangement een feestelijk oudjaarsdiner, nieuwjaarsontbijt en op oudejaarsavond bubbels en oliebollen inbegrepen. Toost in het Postillion Hotel in Deventer op een nieuw jaar met uitzicht op de IJssel en geniet van een oud en nieuw arrangement met onder andere een uitgebreid ontbijt. Of laat je compleet in de watten leggen in het Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel in Deventer met een oud en nieuw arrangement inclusief een welkomstcadeau, aperitief op een verwarmd winterterras en een 21-gangendiner met bijpassende wijnen geïnspireerd op de Dutch Cuisine. Dat is nog eens genieten met een hoofdletter G! In Zwolle kun je terecht bij Hotel Lumen voor een New Years Eve arrangement, waarbij je overnacht in een luxe kamer met kingsize bed, regendouche en een glaasje bubbels op je kamer.

Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel
Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel

Romantisch oud en nieuw vieren in een hotel

Ontsnap aan alle familieverplichtingen en vier jouw oud en nieuw dit jaar romantisch samen met je lover! Kies voor een romantisch hotel met bubbelbad midden in de stad of zoek de rust op in een hotel aan de rand van het centrum. Even samen weg met oud en nieuw en niks anders dan quality time met z’n tweetjes... in een van de Hanzesteden vind je een hotel die past bij jullie wensen. Een aanrader is het Hampshire Hotel ‘s Gravenhof in Zutphen, waar je als een roosje slaapt in je romantische suite onder de nok van het dak van Huize van Kasteele. Ga voor de Royal Suite van ruim 85 m2 en je hebt zelfs een whirlpool in je kamer! Lekker bubbelen in je eigen bubbelbad en pas op 1 januari de hotelkamer uitkomen.. hoe ontspannen wil je het jaar beginnen? In Hanzestad Doesburg vind je een en al romantiek in Stadshotel Doesburg. Bij een verwen- of luxe culinair arrangement zijn er zo veel extra’s inbegrepen, dat je verblijf gegarandeerd zorgeloos is. Word wakker met een panoramisch uitzicht over de IJssel vanuit je kamer met boxspringbedden en open badkamer met stortdouche. Benieuwd waar je nog meer romantisch kunt overnachten in een van de Hanzesteden? Lees onze tips voor een romantisch weekendje weg!

Stadshotel Doesburg
Stadshotel Doesburg

Oud en nieuw vieren met de hele familie of het gezin

Het wordt steeds populairder om tijdens oud en nieuw met de hele familie of het gezin in een vakantiehuis of bungalow te verblijven. Warm en knus bij een knisperende open haard en spelletjes spelen onder het genot van warme chocolademelk, hoe gezellig klinkt dat? In en om de Hanzesteden zijn er veel opties om met het gezin even weg te gaan met oud en nieuw. Kies in Hanzestad Zutphen voor Vesting de Bronsbergen, een ruim park met vrijstaande bungalows en een kleinschalige wellness. Trek de wandelschoenen aan en verken hier de natuurrijke omgeving. Of zoek een warm café op in het knusse centrum van Zuthpen! Ervaar bijvoorbeeld bij Proeflokaal 'tOer de echte smaak van de Hanze. Geïnspireerd op het Hanzeverbond worden er hier op stoere planken en plateaus allerlei kleine hapjes geserveerd. Lekker en gezellig om met z'n allen te delen!

Aan de rand van Zwolle ligt Molecaten Park de Agnietenberg, waar je met het gezin tijdens oud en nieuw terecht kunt in een chalet of met je hele familie zelfs in een groot landhuis, geschikt tot wel 18 personen! Sla ook zeker een high tea in de Wintertuin van de Agnietenberg niet over. Dit theehuis ligt naast het park en staat bekend om haar thee en bijbehorende lekkernijen. Twee uur lang genieten van allerlei hartige en zoete gerechten, om daarna de calorieën er weer af te wandelen over de dijk! It's all about balance...

Wie vlak bij Hanzestad Harderwijk oud en nieuw wilt vieren zit goed bij Harderwold Villa Resort. Deze prachtige villa’s aan het water zijn omgeven door natuur. Sommige beschikken zelfs over een sauna of jacuzzi! Of kies voor een knusse bungalow of chalet bij Het Verscholen Dorp. Sla ook zeker een bezoekje aan Elburg niet over. In deze unieke vestingstad kun je de sfeer van een oude vissersstad nog voelen. Heerlijk om doorheen te struinen en een lekker visje te eten! Op enkele minuten rijden van Doesburg vind je Droompark Marina Strandbad, een kindvriendelijk vakantiepark omgeven door ruimte, rust en natuur. Maar voor vermaak hoef je zeker niet het park af, want er is een zwembad, wellnessruimte en veel meer! Samen met de familie tafelen, appelflappen maken, aftellen van 10 naar 0 en (kinder)champagne poppen om 00.00 uur. Beter wordt het niet, toch?

Landhuis op de Agnietenberg
Landhuis op de Agnietenberg

Rustig oud en nieuw vieren met de hond

Knalvrij het nieuwe jaar vieren en proosten zonder gestoord te worden door harde knallen. Rustig oud en nieuw vieren met de hond op een vuurwerkvrij vakantiepark is zo’n slecht idee nog niet! Want voor huisdieren, kinderen of misschien jezelf brengen de onverwachte knallen soms spanning, stress en slapeloze nachten. Dus ga even weg met oud en nieuw naar een vuurwerkvrij vakantiepark en ga ontspannen het nieuwe jaar in!

In de omgeving van de Hanzesteden kun je rustig oud en nieuw vieren met de hond op meerdere vuurwerkvrije vakantieparken. Zo kun je in Epe, tussen Zwolle en Deventer, terecht op RCN Vakantiepark de Jagerstee in een leuke lodge, bosbungalow of stacaravan met het hele gezin en je huisdier. De locatie is ideaal, want vanuit hier kun je een heuse Hanzestedentour maken! Combineer de ene dag Zwolle met Hasselt, Hattem en Kampen, de andere dag Harderwijk met Elburg en op de laatste dag Deventer, Zutphen en Doesburg.

Bij Droompark Bad Hoophuizen, niet ver van Harderwijk, geniet je direct aan het Veluwemeer van een vuurwerkarme jaarwisseling. Of ga naar Landal Miggelenberg of Recreatiepark Beekbergen. Kom op deze vakantieparken met zwembad tot rust midden in de bossen en haal een frisse neus in het bos tijdens een nieuwjaarswandeling, of maak een Hanzewandelroute stadswandeling door Harderwijk en leer meer over wat er speelde ten tijde van de Hanze. Een goed excuus om daarna even op te warmen bij een gezellige brasserie!