Stedentrips

Romantisch weekendje weg in één van de Hanzesteden

  • Leestijd 7 minuten
  • 7614 x bekeken

Even lekker opladen met z'n twee? Verblijf dan in één van de Hanzesteden voor een romantisch weekendje weg! Ga overnachten in een kleinschalig B&B, een idyllisch kasteel of kies voor een diner en overnachting in een luxe hotel! In dit blog vertellen wij je alle tips en verborgen parels, voor een romantisch nachtje weg!

Romantisch weekend weg

Voor een romantisch weekendje weg ben je in één van de Hanzesteden aan het juiste adres. Deze 9 parels van het oosten bieden de juiste mix van sprookjesachtige steden, culinaire hoogstandjes, historische verhalen en romantische accommodaties. De geschiedenis van de Hanzesteden gaat terug naar de middeleeuwen, waar het Hanzenetwerk onder de steden Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle, nog steeds het bewijs van is.

Ontdek Doesburg
Ontdek Doesburg

Of je nou houdt van avontuur of juist op zoek bent naar rust, de Hanzesteden bieden het allemaal! Ga samen op ontdekkingstocht in Doesburg, wandel door de smalle straatjes in Hattem, bewonder de mooie stadsmuren van Zwolle of neem plaats op één van de pleintjes in de binnenstad van Deventer. Dit is slechts het begin van je romantische dagje weg!

Romantisch overnachten

Wandelen over de boulevard, een heerlijk visje als lunch en een koud wijntje op één van de leuke terrassen als de avond nadert. Ga eropuit in Harderwijk en je zal ontdekken dat een dagje naar deze gezellige stad veel te kort is! En zeg nou eens eerlijk; het is toch ook heerlijk om na een dagje uit en fijn dineren in de stad, romantisch te blijven overnachten?

Walhalla
Walhalla

Verblijf je in Harderwijk, dan mag een bezoekje aan het Stadseiland niet ontbreken. In de lente- en zomermaanden kun je hier heerlijk relaxen in het zonnetje. Bestel een drankje bij beachclub Walhalla en plof neer op het Stadsstrand van Harderwijk. Je vindt hier ook muzikanten die het sfeertje compleet maken, waardoor je het gevoel krijgt dat je echt even op mini-vakantie bent. Op zoek naar wat meer actie? Huur een surfplank of sla een volleyballetje over het net! Wedden dat jullie hier niet weg willen?

's Avonds wandel je via de boulevard naar de Vischmarkt. Verscholen achter een mooie stadspoort, vind je dit gezellige pleintje midden in het historische centrum van Harderwijk. Voor een romantisch diner ga je naar Da Gabriele, Italiaans eten op z'n best, in een fijne setting en met ongekende service. Vanuit hier is hotel Marktzicht op loopafstand! Dit moderne city hotel is de ideale plek voor jouw romantische stedentrip! Een uitstapje naar de Veluwe is ook makkelijk gemaakt vanuit Harderwijk.

Da Gabriele - Harderwijk
Da Gabriele - Harderwijk

Romantische hotels voor z'n tweetjes!

Wil jij onbezorgd genieten tijdens je romantisch weekendje weg? Verblijf dan in het fijne Broederenklooster in de Hanzestad Zutphen. Dit boutique hotel bevindt zich in één van de oudste en mooiste gebouwen van Zutphen. De kamers zijn comfortabel en stijlvol ingericht, je waant je even terug in de 13e eeuw. Ook beschikt het hotel over een exclusief restaurant, onder begeleiding van twee chefs die beiden in het verleden in een sterrenrestaurant hebben gewerkt. Dit belooft wat voor het diner..

IJsselhotel
IJsselhotel

Of plan een romantisch nachtje weg naar Deventer! Ga een dagje winkelen in deze levendige stad en vergeet tussendoor de Deventer koek niet te scoren. In deze stad aan de rivier de IJssel, vind je het romantische 4* Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel. Ga je voor de luxury room of de suite? Het wordt hoe dan ook genieten in de luxe, comfortabele kamers, allen met prachtig uitzicht. Toe aan wat extra luxe? Boek dan een van de kamers met IJsselzicht of kies voor het high-tea arrangement en geniet van een Afternoon Tea aan de rivier de IJssel.

Romantisch diner en overnachten

Zijn jullie ware fijnproevers en willen jullie een waardig Michelinster diner combineren met een verblijf in een 5* hotel? Ga dan naar De Librije! Dit zeer luxe hotel bevindt zich in het centrum van Hanzestad Zwolle. Laat je volledig in de watten leggen tijdens dit romantische nachtje weg en kies voor het Librije Arrangement! Je wordt ontvangen met een heerlijk welkomstdrankje en -hapje. En voor lunch of diner, wacht er in Restaurant De Librije een bijzonder acht-gangenmenu inclusief vijf mooie wijnen op je. Met een volle buik overnacht je met z'n tweetjes in één van de sfeervolle Royale Kamers, waarna de volgende ochtend een uitgebreid ontbijt op je wacht. Als dit geen romantisch weekendje weg is..

Ook vind je in Zwolle het prachtige boutique hotel Pillows, je verblijft hier in elegante en luxe sferen. Bij deze uitnodigende stadsvilla, voel je je helemaal thuis. En ideaal: na een dagje Zwolle wandel je binnen 5 minuten naar het hotel! Hier duik je 's avonds nog lekker de sauna of gym in voor wat extra ontspanning, om vervolgens aan te schuiven in de knusse restobar met Bib Gourmand.

Verblijf in een romantische B&B in de Hanzesteden

B&B Kampen
B&B Kampen

Voor een romantisch nachtje weg in een leuke B&B, hoef je niet ver van huis! In Nederland stikt het van de bed & breakfasts, ideaal als je even van de drukte wilt ontsnappen. Zo vind je in Hanzestad Kampen, Bed and Breakfast 'Tussen de Poorten', een luxe B&B met twee studio's, met uitzicht op het stadspark of de stadstuin. Tip: maak je romantisch weekendje weg compleet met een diner bij restaurant de Bottermarck en proef de Franse keuken. Vanuit je romantische B&B ben je namelijk zo in binnenstad van Kampen.

Een andere romantische B&B is De Smidse in Hattem. Deze voormalige werkplaats voor metaalbewerkers, is volledig omgetoverd tot fijn vakantiehuisje. Het beschikt namelijk niet alleen over een slaapkamer, maar ook over een knusse woonkamer met antieke houtkachel en volledig ingerichte keuken. Zin om eropuit te gaan? Reserveer dan de fietsen van de B&B en ontdek de mooie natuur rondom de IJssel of de Veluwe.

Uniek overnachten tijdens een romantisch nachtje weg

Heb je iets te vieren of wil je gewoon flink uitpakken? Dan is een romantisch nachtje weg in een uniek verblijf een echte aanrader! Overnacht bijvoorbeeld in Kasteel Engelenburg en laat je dromen uitkomen met een verblijf in de Serre Suite, een prachtige kamer met eigen jacuzzi in de aangrenzende tuin! Het kasteel bevindt zich op de rand van de Veluwe en de IJsselvallei, centraal gelegen tussen Apeldoorn en Arnhem, vlakbij Zutphen en Deventer. Zo kun je de natuur en stad combineren tijdens je romantisch nachtje weg!

Ben je op zoek naar een unieke overnachting dichtbij Nationaal Park de Hoge Veluwe? Verblijf dan in Hierden in het 17-eeuwse Kasteel Essenburgh. Vanuit hier maak je zo een uitstapje naar de gezellige binnenstad van Hanzestad Harderwijk. Het kasteel bevindt zich in het groene hart van de Veluwe. Maak een wandeling door de prachtige en rustieke, Engelse landschapstuin en ervaar de rust.

In hartje Zwolle vind je het Klein Hotel de Pelsertoren. Deze B&B bevindt zich aan de gracht in één van de torens van de stadsmuur, hoe bijzonder overnachten is dat? Hier herbeleef je de vroegere tijden in een modern jasje. Dit kleinschalige hotel beschikt slechts over drie kamers en een knus dakterras. Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de mooie en historische stad Zwolle? Dan is dit dé plek om heerlijk te ontspannen.

Een verblijf in De Koperen Hoogte is uniek overnachten op een ander niveau. En daarmee bedoelen we letterlijk: op hoog niveau! In deze oude watertoren op slechts 10 minuten rijden vanaf de Hanzestad Zwolle, kun je niet alleen overnachten, maar ook eten, drinken, vergaderen, trouwen, feesten en zelfs een hengeltje uitgooien. Een romantisch nachtje weg in deze watertoren maak je compleet met een high-tea of een diner in het Panorama restaurant: het draaiende restaurant waar je geniet van een à la carte diner én een adembenemend uitzicht.

Panorama restaurant - De Koperen Hoogte
Panorama restaurant - De Koperen Hoogte

Benieuwd naar waar jij heerlijk kunt overnachten in één van de 9 Hanzesteden? Neem dan een kijkje bij de bed & breakfasts of hotels in de Hanzesteden.