Culinair

De leukste high-tea tips in de Hanzesteden

 • Leestijd 3 minuten
 • 72 x bekeken

Romantisch genieten of gezellig bijpraten met vriendinnen aan een tafel vol lekkers. Met wie je ook samen bent, een dagje uit kan je bij uitstek onderbreken of afsluiten met een high tea! Wil je niet alleen genieten van lekkere hapjes maar vind je de sfeer net zo belangrijk voor een geslaagd uitje? Kies dan voor een high-tea locatie aan een van de Hanzesteden. Hieronder volgen een paar tips waar je sfeervol kan genieten in Gelderland en Overijssel.

 1. 7

  High-tea tips in Zwolle

  Kom langs bij Villa Suikerberg voor een heerlijke combinatie van zoet en hartig en geniet gezellig met z’n tweeën van onbeperkte thee! Enkele specialiteiten zijn de verse scones, de american brownie of huisgemaakt appelgebak. Zin in huisgemaakte patisserie? Pak dan een tafeltje bij Brasserie Het Vliegerhuis en geniet van diverse dagverse lekkernijen. Voor lokale en biologische producten ga je naar de Gillende Keukenmeiden. De hapjes worden hier klaargemaakt in een kleine open keuken. Vraag eens aan de keukenmeiden hoe de lekkernijen zijn gemaakt, dat vertellen ze graag!

 2. 6

  High-tea tip Hanzestadje Hasselt

  Boven Zwolle aan het Zwarte Water vind je het pittoreske hanzestadje Hasselt, waar je een stadswandeling gezellig kunt onderbreken met een theepauze bij De Linde! Van 14:00 tot 16:30 kun je hier onbeperkt thee drinken en genieten van een etagère vol huisgemaakte zoete en hartige hapjes. Fotocredits: Bijzonderplekje.nl

 3. 5

  High-tea tips in Deventer

  Een bezoek bij Tearose in Deventer zal waarschijnlijk niet de laatste zijn. Zeker niet als je een theeliefhebber bent, want je hebt hier keus uit meer dan 100 soorten thee. Ben je gekomen om te genieten van een mooi uitzicht over de IJsel? Maak dan je bezoek aan deze hanzestad compleet met een Afternoon Tea bij het Sandton IJselhotel. Het arrangement bestaat uit onder andere heerlijke sandwiches en lekkernijen zoals knapenvelder yoghurt met granola.

 4. 4

  High-tea tips aan de IJssel: Kampen

  Een andere sfeervolle high-tea gelegenheid aan de IJsel vind je in de hanzestad Kampen bij Zoetelief.Je krijgt hier een gevulde etagère met zoete lekkernijen, waaronder handgemaakte bonbons. Zoetelief is ook gewoon een hip en gezellig winkeltje waar je allerlei soorten koffie, thee en bonbons kunt kopen, maar ook handbeschilderd glas van Bunzlau Castle en Emma Bridgewater vind je hier.

 5. 3

  High-tea tips in Hattem

  In Hattem aan de IJsel kun je elke dag bij Banka vanaf 12:00 genieten van een ruim thee-assortiment (of koffie voor de liefhebber) in combinatie met macarons en bonbonnetjes. Ook scones met cream en jam behoort tot een van de specialiteiten.

 6. 2

  High-tea tips aan de IJssel: Zutphen

  Geniet van het high-tea arrangement bij Brasserie 6 in het gezellige Zutphen en krijg een mooi uitzicht op de Walburgiskerk er gratis bij. Ook op koude dagen kun je hier dankzij terrasverwarming comfortabel zitten. Allerlei lekkers, zowel zoet als hartig in combinatie met onbeperkt thee drinken behoren tot het arrangement.

 7. 1

  Ben je benieuwd naar andere high tea locaties in Gelderland? bekijk dan ook eens locaties in Harderwijk, Elburg of Doesburg.