Dagje weg

Hier moet je zijn in Deventer

 • Leestijd 4 minuten
 • 3731 x bekeken

Horeca, musea, rederijen met vaartochten, bioscopen en theaters: onder strenge voorwaarden zijn ze weer open. Afstand houden, helder aangegeven looproutes, hygiënemaatregelen en (online) reserveringssystemen zorgen ervoor dat een bezoek aan Deventer weer mogelijk en bovenal veilig is! Tijd voor wat tips.

 1. 11

  Stadswandeling Deventer

  Een bezoek aan de stad Deventer is niet compleet zonder een blik te werpen op de vele historische monumenten. Hoe kan dat nou beter dan tijdens een stadswandeling? Juist een stadswandeling voert je naar de rustigere plekken in de stad en is dus ideaal in deze tijden. Qua stadswandeling zijn er meerdere mogelijkheden:

  Stadswandeling met Stadsgids Data: iedere dinsdag t/m zondag om 13:30 uur en zaterdag extra om 11:00 uur Aantal personen: max. 10 personen per gids Prijs: € 4,- per persoon Reserveren: vooraf aanmelden verplicht, via: 0570-710120

 2. 10

  IZI App

  Download de IZI Travel app op je smartphone, zoek vervolgens op 'Deventer' in de audiogidsen en download één van de 5 stadswandelingen van de VVV Deventer. Deze zijn op eigen gelegenheid op ieder gewenst tijdstip te wandelen. Niet zo'n zin om de stad in te gaan? Deze wandelingen kunnen ook thuis worden afgespeeld.

 3. 9

  Met een step of historische fiets door de stad

  Ga lekker op pad in de historische binnenstad van Deventer en daarbuiten op een step of historische fiets! Het rijden op een historische fiets (met groot voorwiel en klein achterwiel) zal misschien eerst de nodige hilariteit geven, maar je zal het snel onder de knie krijgen. De Kick Bike is een luxe step, ze zijn licht en rijden heel comfortabel. Met de step of historische fiets kun je bijvoorbeeld een mooie route rijden door het centrum en daaromheen of zelfs een stadswandeling maken.

 4. 8

  Museum De Waag

  In de Waag zijn deze zomer 2 tentoonstellingen te bezichtigen: Deventer Bezet & Bevrijd en een nieuwe algemene tentoonstelling over de geschiedenis van Deventer. Voordat je een bezoek brengt aan het museum dien je via de website een aanvangstijdstip van je bezoek te reserveren.

 5. 7

  Charles Dickens Kabinet

  Ook het kleinschalige Charles Dickens Kabinet in de voormalige vrouwengevangenis in de Walstraat opent weer haar deuren op zaterdag van 12:00-16:00 uur. Vooraf een tijdstip reserveren is niet mogelijk, maar als er meer dan 4 bezoekers binnen zijn kun je rustig buiten even wachten.
  Fotocredits: Charles Dickens kabinet

 6. 6

  Galerieën

  In Deventer zijn ontzettend veel galeries gevestigd in de binnenstad, veelal gericht op moderne kunst. De galeries zijn vrijwel allemaal geopend en te bezoeken. Bekijk via de link een overzicht van de galeries in Deventer.

 7. 5

  Kunstenlab

  Kunstenlab organiseert in het dynamische Havenkwartier van Deventer tentoonstellingen waarin experiment en onderzoek centraal staan. Voor een bezoek kun je telefonisch reserveren (0570-611848) of bij binnenkomst vragen of een bezoek op dat moment mogelijk is.

 8. 4

  Leuk voor kids: Woeste Willem

  Een prachtige groene avontuurlijke speelplek in de stadsuiterwaarden van Deventer voor iedereen en helemaal voor niets. Je kunt er struinen, mijmeren en eindeloos spelen tussen het riet, de bloemen en in de bomen. Met heerlijke moddergarantie zoals je nog nooit eerder meemaakte… Vanuit het Worpplantsoen bereik je de speelplek als je in de richting van de Spoorbrug wandelt. Honden zijn welkom, als ze maar aangelijnd zijn. Vanuit Woeste Willem kun je makkelijk een mooie wandeling maken door de Ossenwaard.

 9. 3

  Buiten het centrum

  Liever de rust opzoeken en genieten van de buitenlucht? De volgende activiteiten en gelegenheden zijn nu weer geopend voor bezoek:
  - Bolwerksmolen
  - Hotel Gaia en wandelen op Landgoed Rande
  - NuNu en bezoek Klooster Sion
  - Herma's Border
  - 't Nieuwe Veld
  - Theehuis Bij van Bruggen
  - Meadow

 10. 2

  Lekker fietsen in omgeving Deventer

  Smeer de ketting van de fiets, controleer de remmen en kijk ook nog even of de voor- en achterlamp het doen. Als je eenmaal begint met fietsen in Deventer, wil je niet meer stoppen. Geen probleem, want er zijn genoeg fietsroutes in en rondom deze Hanzestad. Welke zijn dat?
  Fotocredits: Rob van der Laan

 11. 1

  EICAS Museum preview

  Medio 2021 vestigt het European Institute for Contemporary Art and Science (EICAS) zich aan de Nieuwe Markt 23 in Deventer. EICAS organiseert in de Polstraat 6A (500 m2 expositieruimte) de komende anderhalf jaar, naast een vaste expositie met de kunstenaars uit de naoorlogse ZERO/Nul-periode, wisselexposities met non-figuratieve hedendaagse kunstenaars van onderzoekende en vooruitstrevende kunst.