Stedentrips

De leukste boetiekhotels in de Hanzesteden

  • Leestijd 4 minuten
  • 15294 x bekeken

Lees hier over

Meer overnachtingsadressen

'Nederland populair bij toeristen om Hanzesteden, tulpen en strand', kopte RTL Nieuws een paar jaar geleden. En dat is niet zo vreemd. De termen uniek, eigenzinnig, mooi, authentiek en gezellig komen vaak voorbij wanneer mensen het hebben over deze eeuwenoude handelssteden. Diezelfde woorden passen ook perfect wanneer je het hebt over boetiekhotels. En laat het gebied rondom de IJssel en de Randmeren, dat alles biedt voor een heerlijk weekendje weg, nou tjokvol zitten met dit soort bijzondere overnachtingsplekken.

Pillows Zwolle

Hotels die passen bij het stadsbeeld maken je verblijf compleet. Je ervaart hier het zwolle-gevoel nog intenser! Midden in het levendige centrum van Zwolle vind je Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch Zwolle. Dit is een statig herenhuis dat is omgetoverd tot hotel. Het ligt dichtbij het treinstation en telt 41 comfortabele, ruime kamers. Het boetiekhotel heeft ook een sauna en fitness en is een mooie plek voor een romantisch, ontspannen verblijf.

Boetiekhotel Kampen

Nestel je in het hart van Hanzestad Kampen bij Boetiekhotel Kampen. Een parel tussen de boetiekhotels in de Hanzesteden en ligt op steenworp afstand van verschillende bezienswaardigheden. Denk aan Rijksmonument Broederpoort Kampen uit 1465 en het Stedelijk Museum Kampen. Ook voor een stedentrip naar de Hanzesteden met het gezin is dit boetiekhotel erg geschikt. En het uitzicht? Dat is een klasse apart! Vanuit de kamers heb je een verbluffend uitzicht op de 2000 jaar oude rivier die Overijssel kenmerkt.

Boetiek Hotel Kampen
Boetiek Hotel Kampen

Boutique Hotel Elburg

Vergeet de grote steden, zet koers naar het pittoreske Elburg. Deze Hanzestad ligt aan de Randmeren en is ideaal voor fietsers, wandelaars en watersportliefhebbers. Boutique Hotel Elburg is daarmee de beste uitvalsbasis voor een wat actievere vakantie. Het hotel zelf past perfect in het stadsbeeld met haar de monumentale gevel, lokale producten op de menukaart en het oergezellige stadscafé. Dus, klaar voor je volgende avontuur in de Hanzesteden? Boutique Hotel Elburg wacht op je.

Broederenklooster in Zutphen

De wat zuidelijker gelegen Hanzestad Zutphen heeft weer een iets ander karakter: hoe je in Elburg actief bezig gaat, kun je hier lekker je tijd nemen en eindeloos rondslenteren. Er zijn veel winkels te vinden en horeca zijn gevestigd in karakteristieke panden. Ze nodigen je uit voor een smakelijke pauze! Het Broederenklooster in Zutphen is een van de oudste bouwwerken van de stad en stamt uit 1200.

Het gelijknamige boetiekhotel heeft een bierbar, een ginbar en een wijnkelder voor allerlei proeverijen. En het eten? Dat is in handen van een ware chef-kok, die vanuit de open keuken van het Grand Café fantastische gerechten op tafel tovert. Met de eeuwenoude Librije (bibliotheek) en Sacristie is dit boetiekhotel in Zutphen méér dan een overnachtingsplek.

Broederenklooster Zutphen
Broederenklooster Zutphen

Huis Vermeer Deventer

Dan Deventer. Ook zo'n verzamelplaats van ontelbare bijzondere musea, terrasjes, winkeltjes en natuurlijk Grand Boutique Hotel Huis Vermeer. De voormalige bankierswoning van de familie Vemeer aan het Grote Kerkhof-plein is de ideale plek om bij te komen na alle indrukken. Met elf luxe viersterrenkamers, waaronder twee weelderige Grand Suites, is er altijd een plek die bij jou past. Elke kamer ademt een eigen sfeer uit, sommigen zelfs met 18e-eeuws antiek. Ook dit is weer zo'n historisch juweeltje.

Deventer staat onder andere internationaal bekend om haar evenementen zoals het Charles Dickens Festijn, de Boekenmarkt en Deventer Op Stelten, maar is het hele jaar door een heerlijke plek om te vertoeven. Struin langs de IJssel, shop bij vintage winkels en eindig op de Brink; het grootste en gezelligste Hanzemarktplein van Nederland. Met een verblijf in dit boetiekhotel weet je zeker dat jouw nachtje weg tot in de puntjes verzorgd is!

Grand Boutique Hotel Huis Vermeer
Grand Boutique Hotel Huis Vermeer

Wauw-ervaring in jouw boutique hotel

De toeristen uit het bericht van RTL Nieuws hadden én hebben het bij het rechte eind. Wie zich een weekend wil laven aan natuur, vermaak voor jong en oud, gezelligheid, historie en cultuur is op deze plekken aan het juiste adres. En dan overnacht je ook nog eens op een unieke, onvergetelijke plek. Je valt van de ene wauw-ervaring in de ander en dat begint al in je boetiekhotel!

Meer overnachtingstips vind je hier!