Winkelen

Koopzondag in de Hanzesteden

  • Leestijd 3 minuten
  • 10220 x bekeken

Koopzondag

  • check

    Zwolle

  • check

    Harderwijk

  • check

    Deventer

  • check

    Zutphen

Nog meer shoppen?

De historische Hanzesteden ademen een unieke sfeer uit, met hun prachtige architectuur, rijke geschiedenis en gezellige winkelstraten. En wat is er nu beter dan een ontspannen winkeldag op zondag? Of je nu op zoek bent naar trendy boetieks, ambachtelijke producten of gewoon wilt genieten van een gezellige winkelervaring, deze steden hebben voor elk wat wils. Dus pak je agenda erbij en maak je klaar om te ontdekken waar je terecht kunt voor een onvergetelijke koopzondag* in de Hanzesteden!

Zwolle - waar winkelen en cultuur samenkomen

In Zwolle kun je 7 dagen per week naar hartelust shoppen. Koopzondag in Zwolle is een harmonieuze mix van historische pracht en moderne winkels. Terwijl je door de straten slentert, word je omringd door statige panden en historische monumenten. Hier vind je een breed scala aan winkels, van bekende merken tot boetieks met unieke vondsten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de pittoreske Sassenstraat, waar je je kunt laten betoveren door de charmante boetieks en speciaalzaken.
Koopzondagen in Zwolle

Harderwijk - winkelen aan het water

Harderwijk, gelegen aan het prachtige Veluwemeer, biedt tijdens een koopzondag een unieke winkelervaring aan het water. De gezellige boulevard en het sfeervolle stadscentrum zijn gevuld met een mix van bekende winkelketens en boetieks met lokale producten. Naast winkelen kun je hier ook genieten van de maritieme sfeer, verse visgerechten proeven en een wandeling maken over de historische stadsmuren. Bekijk hier de lijst met vastgestelde koopzondagen in Harderwijk.
Koopzondagen in Harderwijk

Deventer - oudste stad van Nederland

Deventer betovert bezoekers met zijn historische pracht en een bruisende winkelervaring tijdens de koopzondag. De sfeervolle winkelstraten bieden een mix van bekende merken en lokale ondernemers die met passie hun producten aanbieden. Laat je verrassen door de nieuwste modetrends, ambachtelijke lekkernijen, handgemaakte sieraden en kunstzinnige hebbedingetjes. Slenter langs de etalages, stap binnen in gezellige boetieks en laat je verwennen door de gastvrije sfeer die Deventer te bieden heeft.
Koopzondagen in Deventer

Zutphen - Een winkelwalhalla vol verrassingen

Zutphen, gelegen aan de IJssel, is een waar winkelwalhalla vol verrassingen. Tijdens de koopzondagen, elke laatste zondag van de maand, kun je hier eindeloos struinen door de knusse straatjes en ontdekken wat de stad te bieden heeft. Van unieke boetieks en vintage winkels tot ambachtelijke lekkernijen en kunstgalerijen, Zutphen heeft voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de bijzondere collecties en geniet van de gastvrijheid van de lokale ondernemers.
Koopzondagen in Zutphen

Overige Hanzesteden

Kampen In de gemeente Kampen mogen winkels op zondag niet geopend zijn. Alleen bij meerdaagse grote evenementen mogen de winkels in de binnenstad van Kampen onder voorwaarden op zondag geopend zijn. Supermarkten mogen op zondag geopend zijn van 12.00 tot 18.00 uur.

Doesburg De winkels in Hanzestad Doesburg mogen elke zondag open zijn. Dit betekent echter niet dat alle winkel geopend zijn, veel winkels zijn dicht op zondag. De meeste supermarkten zijn wel elke zondag open, bekijk per winkel of deze open is op zondag om teleurstelling te voorkomen.

De Hanzesteden Elburg, Hattem en Hasselt hebben geen koopzondag.

Let op*

Uiteraard mag een ondernemer zelf kiezen of ze open zijn op zondag of niet, kijk bij twijfel altijd op de website van de betreffende winkel.

Per stad zijn er in de winterperiode soms nog extra koopzondagen i.v.m. 5 december en de Kerstperiode. Hou hiervoor de betreffende websites in de gaten!