Culinair

Dit zijn de 12 lekkerste restaurants in Zwolle

  • Leestijd 4 minuten
  • 59003 x bekeken

Na een dag winkelen, cultuur snuiven of een rondwandeling in Zwolle, is het tijd voor wat lekkers. Zwolle weet dat liefde door de maag gaat en dat is te zien aan de hoeveelheid restaurants en cafés. Op deze plekken kun je heerlijk eten en drinken.

  1. Het Weeshuys

    Net buiten het centrum van Zwolle, in Assendorp, vind je dit leuke restaurant. De keuken is ambachtelijk, puur en Bourgondisch en de menukaart wisselt maandelijks. Wat er zoal op kan staan? Aspergesalade, gerookte ribeye, porchetta of zoete aardappel curry.

    Waar: Assendorperstraat 6

  2. ’t Pestengasthuys

    In dit 15e-eeuwse pand is het goed vertoeven. De menukaart gaat met de seizoenen mee en alle gerechten zijn ook vegetarisch of veganistisch te bestellen. Ideaal! Een paar voorbeelden waar de maag vrolijk van wordt: salade van ossentong, cannelloni van zeeduivel en gebakken skreifilet met ravioli van zeebaarsbuikje.

    Waar: Weversgildeplein 1

  3. Coperto Restobar

    Bij Corperto Restobar proef je verfijnde gerechten in een easy-going setting. Het menu bestaat uit culinaire creaties gebaseerd op Italiaanse en Franse klassiekers in een eigentijds jasje. Het restaurant is zelfs bekroond door Gault&Millau met 13.4 van de 20 punten.

    Waar: Stationsweg 9

  4. Villa Suikerberg

    Villa Suikerberg is een echte aanrader. Geniet van een lunch, borrel of koffie met gebak op het terras met prachtig uitzicht over de Zwolse gracht. Op de lunchkaart vind je onder andere een broodje Japanse tonijnsalade, tosti pulled pork en een trio van vis salade.

    Ook kun je genieten van een high tea, bestaande uit onder andere een huisgemaakte quiche, sandwiches en zoetigheden als appelgebak en chocolade.

    Waar: Potgietersingel 1A

  5. Salty Seafood bar

    Salty Seafood Bar is hét visrestaurant van Zwolle. Tijdens de lunch geniet je hier bijvoorbeeld van een langoustineburger, Salty’s vissoep of pasta carbonara met gerookte paling. Het diner is iedere keer weer een culinaire verrassing. Elke week weer stelt de chef het menu samen op basis van de vis die geleverd wordt.

    Waar: Grote Markt 3

  6. Brasserie De Hofvlietvilla

    Net buiten de stadsgracht maar aan het water vind je in Zwolle Brasserie De Hofvlietvilla. In deze prachtige verbouwde stadsvilla uit 1928 lunch, diner en borrel je in stijl in de aangebouwde serre of op het terras aan het water. Ook kun je hier genieten van een uitgebreide High Tea, High Wine of High Beer.

    Waar: Pannekoekendijk 6

  7. Brasserie Jansen

    Het zit hier altijd vol en dat is niet voor niets: de menukaart is heerlijk, de bediening vriendelijk en de sfeer gemoedelijk. Het terras ligt op een gezellig plein in hartje Zwolle. Je kunt hier terecht voor een high tea of high wine, maar ook voor een heerlijke lunch, diner of gewoon een lekker taartje.

    Waar: Nieuwe Markt 14

  8. Het Refter

    Met 24 speciaalbieren en wijnen van de tap is een bezoek aan dit unieke pand meer dan de moeite waard. Op de menukaart staan gerechten die de hele dag door besteld kunnen worden, zoals een vegetarische groene curry, een stoofpotje of gebakken doradefilet.

    Ook leuk: een high-beer of high-wine.

    Waar: Bethlehemkerkplein 35a

  9. De Librije

    De Librije kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken van lekkerste restaurants in Zwolle. Hét restaurant van Jonnie en Thérèse Boer, met maar liefst 3 Michelinsterren. Dan mag het wel het beste restaurant van Zwolle heten, toch? Neem plaats aan een tafel en geniet van gerechten op topniveau.

    Waar: Spinhuisplein 1

  10. JaffaJaffa

    Stunning streetfood eet je in Zwolle bij Jaffa Jaffa. Gevestigd in het oude historische Broerenklooster weet Jaffa Jaffa de smaakpapillen van Zwolle te verrassen met een culinair wereldavontuur. Oosters, Zuid-Amerikaans, Aziatisch tot typisch Nederlands: het komt allemaal tot een mix tijdens een ontbijt, lunch, diner of borrel bij dit Fusion restaurant. Niet alleen het eten is hier stunning maar ook het unieke interieur van de 3 etages en het grote terras is verbazingwekkend.

    Waar: Broerenkerkplein 13

  11. Brasserie het Vliegerhuys

    High-tea in Zwolle? Dat kan bij Het Vliegerhuys. Je kunt hier natuurlijk ook komen voor een ontbijt, lunch of diner. De hele menukaart is de gehele dag beschikbaar. Wat dacht je van garnalenkroketjes, salade met gegrilde pompoen, burrata & vijgen, een broodje warme pastrami of een huisgemaakte appeltaart?

    Waar: Nieuwstraat 55