Museum ANNO Zwolle

plaats
Zwolle

ANNO vertelt de verhalen van Zwolle. Het is een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief samen onder één dak zijn te vinden. Het museum in de maak is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen.

‘Ontmoet Zwolle’ Hier word je in vogelvlucht meegenomen door de geschiedenis van de stad aan de hand van een film. Geschiedenis is nooit af en daarom werkt ANNO continu aan nieuwe verhalen.

‘Archeologie & Bouwhistorie’ Hier ontdek je hoe archeologen en bouwhistorici van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle elke dag weer een nieuw stukje geschiedenis ontdekken en hoe ze van een vondst naar een verhaal gaan.

'Archief’ Dit is de ruimte waar je onderzoek kunt doen in de archieven van de stad die worden beheerd door Collectie Overijssel. MeeMakers helpen je graag mee om meer te ontdekken over jouw Zwolse stamboom.

In het ‘Lokaal’ leren bezoekers van jong tot oud meer over het Zwolse erfgoed. Maak mee door zelf te onderzoeken, vragen te stellen en bronnen te bekijken. Kom jij ook langs met je klas, collega’s of alleen om meer over het erfgoed van Zwolle te leren?

In het monumentale Drostenhuis worden de verhalen van Zwollenaren verteld. Zwolle is een stad van mensen. Mensen met grote, sterke, mooie, bijzondere en soms ook schrijnende verhalen. De stad is de optelsom van al haar bewoners en hun verhalen, van vroeger en van nu.

Contactinformatie

Museum ANNO Zwolle

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

voorzieningen

Type

  • Archeologie & historie
  • Cultuur
  • Cultuurhistorie
  • Expositie