Hippe Hanzesteden

Lente activiteiten in de Hanzesteden

  • Leestijd 4 minuten
  • 6185 x bekeken

Hier lees je over:

Nog meer lentetips

De bomen worden weer aangevuld met nieuwe bladeren, kleurrijke bloemen sieren de tuinen en langzaam worden de dagen wat langer. De lente staat weer voor de deur! Benieuwd wat je kunt doen in dit mooie seizoen? Dit zijn de leukste lente activiteiten in de Hanzesteden.

Activiteiten in de voorjaarsvakantie

Speelgoedmuseum Deventer
Speelgoedmuseum Deventer

Inspiratie nodig voor de voorjaarsvakantie? In de Hanzesteden is er genoeg te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van het bezoeken van het Speelgoedmuseum in Hanzestad Deventer. Dit unieke museum telt maar liefst 13.000 objecten en is voor jong & oud een ware belevenis. Een andere leuk museum die een bezoekje waard is voor het hele gezin is het Bakkerijmuseum Hattem.

Het fijne aan de lente is dat dit seizoen ook het zonnige weer met zich meebrengt. Heerlijk genieten van de eerste zonnestraaltjes van het jaar. Dat maakt de Hanzesteden dan ook perfect voor de lente. Alle Hanzesteden bevinden zich namelijk aan het water! Maak een tochtje op de boot en ontdek de mooie omgeving vanaf het water. Geen eigen boot? In de Hanzesteden zijn gelukkig veel verschillende rederijen.

Fietsen rondom de Hanzesteden
Fietsen rondom de Hanzesteden

Als je op een sportieve manier de omgeving van de Hanzesteden wilt verkennen, is het maken van een fietstocht een echte aanrader. Er zijn tal van fietsroutes te vinden, een perfecte lente activiteit in de Hanzesteden. Spring met de hele familie op de fiets en verken de Hanzesteden! Voor de echte fietsliefhebbers is Hanzerondje een tip van ons. Deze route is maar liefst 41 kilometer lang, waarbij je langs de IJssel fietst van Zwolle naar Kampen.

Zandverhalen Elburg

Zandverhalen Elburg is één van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Deze immense ‘zandbak’ telt zo’n 4000 m3 zand. De zandsculpturen visualiseren de Elburgse cultuur van bijbels en botters. Je zult je ogen hier uitkijken! Ook kinderen zullen zich hier niet vervelen. Zo is er een speurtocht langs alle kunstwerken uitgezet en kunnen zij aan het einde van de speurtocht een kleine verrassing verwachten! Zandverhalen beschikt ook over een eigen restaurant en souvenirwinkel.

Zandverhalen Elburg
Zandverhalen Elburg

Zandsculpturen Elburg combineren met een bezoekje aan Elburg is een super goed idee! De middeleeuwse stadspoort is de entree tot deze oude en bovenal charmante Hanzestad. Elburg wordt ook wel de vierkante vissersstad genoemd en is rijk aan lente activiteiten! Wandel langs de bijzondere bezienswaardigheden, zoals vestingwallen, kazematten en een eeuwenoud klooster. Museum Elburg en Museum Sjoel Elburg zijn ook bijzondere onderdelen van deze Hanzestad. Brasserie Aan de Gracht is de perfecte stop voor een lekkere lunch of diner. Geniet van het mooie uitzicht en bovenal het heerlijke eten!

Weekend weg met Pasen

Tijdens het paasweekend, van vrijdag 7 tot en met maandag 10 april 2023, is er genoeg te doen in de Hanzesteden. Van paasmarkten tot mooie wandelingen, er is voor ieder wat wils! Een nog beter idee is om een weekend naar de Hanzesteden te plannen tijdens Pasen. Met je partner, gezin of hele familie: een paasweekend in de Hanzesteden is absoluut een goede keuze.

Als je Pasen wilt combineren met een culinair weekendje weg is Hanzestad Harderwijk the place to be. Lekker eten is Harderwijk dan ook niet vreemd. Deze stad heeft een sterrenstatus en die vind je terug bij de vele restaurants hier. Zelfs twee restaurants in Harderwijk zijn bekroond Michelinsterren: ‘t Nonnetje en Basiliek. Dat wordt een overheerlijk paasweekend in deze Hanzestad!

Een weekend weg met Pasen en het bezoeken van cultuurrijke hotspots? Op naar Doesburg! Deze Hanzestad telt vele cultuurhistorische schatten. Middeleeuwse straten tekenen hier het straatbeeld en de populaire Doesburgse mosterd vind je op veel plekjes in de Hanzestad terug. De historische en unieke elementen van de stad vind je ook terug in de accommodaties. Overnacht bijvoorbeeld in Stadshotel Doesburg of Bed en breakfast de Oude Wasserij. Pssst, houd jij wel van een glaasje wijn? Proeverij de Stadstuin beschikt over een geweldige wijnselectie.

Andere leuke uitjes met Pasen

Geen nachtje weg tijdens Pasen, maar wel op zoek naar een leuk paas uitje in de Hanzesteden? Geen probleem! Tijdens het paasweekend zijn er doorgaans leuke paasmarkten te bezoeken in verschillende Hanzesteden. De Goede vrijdagmarkt in Deventer is één van de oudste jaarmarkten in het Oosten van Nederland. De markt telt meer dan 350 kramen en je vindt er antiek, boeken, sieraden en de leukste hebbedingetjes. Een heerlijk dagje struinen langs de leukste spulletjes dus! Ook jaarmarkt De Heugte in Kampen is een veelbezochte markt in de Hanzesteden tijdens het paasweekend.

Stadswandeling Deventer
Stadswandeling Deventer

Het maken van een wandeling is ook altijd een leuk paas uitje. Lekker de natuur in en genieten van de lente, heerlijk! Kies voor een van de vele stadswandelingen door de Hanzesteden of ontdek de omgeving van een van de Hanzesteden. Onze aanraders zijn het Bedevaartspad in Hasselt, de Herman Brood wandelroute in Zwolle en wandelroute Leestensche Broekpad in Zutphen.