Dagje weg

Herfstactiviteiten in de Hanzesteden

 • Leestijd 4 minuten
 • 4082 x bekeken

Hier lees je over:

 • check

  Activiteiten in de herfstvakantie

 • check

  Herfst uitjes in de natuur

 • check

  Shoppen in Harderwijk

 • check

  Musea bezichtigen in Hanzesteden

De temperaturen gaan omlaag, de blaadjes vallen van de bomen en het intieme herfst-gevoel komt weer opborrelen. En waar kun je nou beter genieten van dit gezellige seizoen dan in de Hanzesteden?! Aan gezellige herfst uitjes is hier geen gebrek. Wij hebben de leukste herfstactiviteiten in de Hanzesteden voor je opgezocht.

Activiteiten in de herfstvakantie met kinderen

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Een dagje uit in de herfstvakantie? Hanzestad Hattem is een stad vol charme en rijk aan geschiedenis. Je vindt hier veel leuke herfst uitjes voor het gezin, zoals het Nederlands Bakkerijmuseum: een perfect dagje uit in de herfstvakantie voor op een koude herfstdag! Dit unieke museum vertelt je op een bijzondere wijze over de geschiedenis van brood en banket. In de herfstvakantie ligt de focus op de geschiedenis van het speculaas. Kinderen krijgen de kans om zelf een speculaaspop te bakken en leren meer over de geschiedenis van speculaas tijdens een speurtocht.

Favoriet onder veel kinderen is ongetwijfeld Kok Experience in Harderwijk. Kinderen kunnen zich hier uitleven in het speelparadijs en je sluit de dag af met een gezellig diner in het restaurant. Ook een bezoekje aan het Dolfinarium in Harderwijk is een leuk dagje uit in de herfstvakantie. Aanschouw de meest bijzondere dieren, laat de kinderen uitrazen in de speeltuin en leer alles over de onderwaterwereld in het kenniscentrum. Wist je dat dit het grootste zeezoogdierenpark van Europa is?

Een middagje plonsen zorgt natuurlijk ook gegarandeerd voor een dag vol plezier in de herfstvakantie. Zwembad De Marke in Hattem is een gemoedelijk zwembad, waar in de schoolvakanties vaak leuke activiteiten worden georganiseerd. Een echte herfstvakantie tip dus!

Herfst uitjes in de natuur

De herfstvakantie is natuurlijk ook het perfecte moment om het prachtige herfstdecor van de Hanzesteden te ontdekken. Laarzen aan en de natuur in! Dierenhoeve Wessinge organiseert in de herfstvakantie een unieke wandel- en speurtocht, waarbij je de prachtige omgeving nabij Hanzestad Elburg gaat ontdekken. Je krijgt de kans om alpaca’s, schapen en dwerggeiten te voeren en wandelt door bossen en over de zandverstuiving van De Haere. Dit herfst uitje is een echte aanrader voor een dagje uit in de herfstvakantie met het gezin! Als je een stevige wandeling wilt maken, is de wandelpuzzeltocht van 7 kilometer een aanrader.

Herfstwandeling bij de Hanzesteden
Herfstwandeling bij de Hanzesteden

Shoppen in Harderwijk

Winkelen in Harderwijk
Winkelen in Harderwijk

Hanzestad Harderwijk is een heerlijke plek om eens gezellig een dagje te winkelen met je vriendinnen! De historische binnenstad beschikt over een mix van grotere winkelketens en unieke boetiekjes en dat maakt deze Hanzestad zo’n populaire shop-bestemming. Vergeet tijdens het shoppen niet om goed om je heen te kijken. Harderwijk telt namelijk meer dan 100 monumenten en is rijk aan schattige straatjes en gezellige pleinen.

Op deze pleinen vind je dan ook veel gezellige terrasjes en knusse restaurants. Perfect voor een lekkere lunch of een korte pauze tijdens het winkelen. Herfstvakantie tip in Harderwijk: bestel een High Wine bij De graaf van Gerle. Warm lekker op, geniet van lekkere wijntjes en proef verschillende hapjes. Dat is nog eens een gezellig dagje uit in de herfst!

Bezichtig musea in Hanzesteden

Anton Pieck Museum Hattem
Anton Pieck Museum Hattem

Op een regenachtige herfstdag is het bezoeken van musea in de Hanzesteden een super goed idee. Plan bijvoorbeeld een dagje uit naar Hattem. Het Anton Pieck Museum is een veel bezocht museum in deze sfeervolle Hanzestad. Laat jezelf verrassen door de indrukwekkende werken en neem een kijkje in het leven van deze bijzondere kunstenaar.

Ook het Voerman Stadsmuseum in Hattem is echt een bezoekje waard. Dit museum bevindt zich in twee eeuwenoude herenhuizen, waar beeldende kunst, geschiedenis en archeologie worden getoond. Bovendien is Hattem ook rijk aan unieke winkeltjes en eeuwenoude rijksmonumenten. Maak dus ook zeker een herfstwandeling door dit pittoreske plaatsje! Je sluit een dagje cultuursnuiven het beste af met een heerlijk herfstbokbiertje bij Banka Hattem.

Een herfst uitje naar Elburg staat ook gegarandeerd voor een cultuurrijke dag. Bezoek bijvoorbeeld Museum Sjoel Elburg en leer over de Joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond. Bij Museum Elburg leer je alles over de geschiedenis van de Hanzestad, kun je wisselende tentoonstellingen aanschouwen en de voormalige kloosterpanden bezoeken. Tot slot is het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk een super leuk herfst uitje. Dit is het enige museum in Nederland van een levende kunstenaar en is al een aantal jaar een populaire plek in Hanzestad Harderwijk. De schilderijen in het museum zijn een tikkeltje humoristisch en daarom is dit museum voor iedereen een aanrader. Of je een kunstliefhebber bent of niet, het werk van deze kunstschilder spreekt iedere bezoeker aan.

Marius van Dokkum Museum
Marius van Dokkum Museum

Er zijn dus genoeg herfstactiviteiten te vinden in de Hanzesteden. Welk herfst uitje staat er bij jou op de planning?