Het voorjaar is de perfecte tijd om een stedentrip naar een van de Hanzesteden te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip Zwolle of Elburg. Of je vroeg van tevoren je stedentrip plant of een last minute wilt boeken, in de Hanzesteden heb je een ruime keuze uit accommodaties. Tijdens een leuke stedentrip zijn er veel activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Bekijk meteen onze overnachtingstips

Meer weten over Zwolle, het eigenzinnige Deventer of Harderwijk? Ontdek de geheimen in deze leuke steden. Pak je koffer in, en laat je verrassen door de 9 Hanze-parels in het Oosten.

hele jaar goed te bezoeken

De 9 Hanzesteden in Oost-Nederland zijn het hele jaar door goed te bezoeken! En misschien is juist het voorjaar wel de mooiste periode van het jaar. Dompel je dan onder in een van de vele musea die de Hanzesteden rijk is of ga shoppen! Het winkelaanbod is in elke stad de moeite waard. Op een mooie lentedag ga je eropuit! Maak een stadswandeling door de Hanzesteden. Of ga voor een mooie fiets- of wandelroute door de natuur net buiten de stad.

Stedentrip-tips

Het voorjaar is de perfecte tijd om een stedentrip naar een van de Hanzesteden te maken. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip Zwolle of Elburg. Of je vroeg van tevoren je stedentrip plant of een last minute wilt boeken, in de Hanzesteden heb je een ruime keuze uit accommodaties. Tijdens een stedentrip zijn er veel activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Samen genieten

In tal van restaurants in de Hanzesteden kun je kennis maken met traditionele gerechten uit de Hanzetijd. Eerlijke gerechten, gebaseerd op de regionale producten die werden verhandeld gedurende de bloeitijd van het Hanzenetwerk.