1
Kalkar

Muurschildering Kalkar

Muurschildering Kalkar

Kalkar stond in de Hanzetijd bekend om zijn vele kunstenaars. De kunst is terug; bewoner de muurschildering in de Hanzestad Kalkar!

Meer info
2
Harderwijk

Muurschildering Harderwijk

Muurschildering Harderwijk

In de muurschildering zijn verschillende elementen uit Harderwijk te vinden. Bekijk de muurschildering en ontdek!

Meer info
3
Emmerich am Rhein

Muurschildering Emmerik aan de Rijn

Muurschildering Emmerik aan de Rijn

In de Hanzetijd waren stokvis, koffie en wijn de handelsproducten in Emmerik aan de Rijn. In de afbeelding zie je twee handelsmannen en een vrouw die in haar hand de koffie vast houdt. De burgemeester is ook in de afbeelding te zien. In de voorstelling willen we het handelen tussen de mensen laten zien.

Meer info
4
Maasbommel

Muurschildering Maasbommel

Muurschildering Maasbommel

Ook de muurschildering in Maasbommel is klaar! Deze is te vinden bij de trailerhelling nabij Veerweg 1. Maasbommel stond in de Hanzetijd bekend om z’n mandenvlechterij en dat zie je terug op deze muurschildering. Het vlechten van manden behoort tot één van de oudste ambachten ter wereld.

Meer info

Ontdek de twist

De muurschilderingen worden gemaakt door 'De Strakke Hand'. Dit is een Nederlands schilders collectief van kunstenaars die hun krachten bundelen om grote muurschilderingen te maken in het stedelijk landschap. De schilders van ‘De Strakke Hand’ maken al deze muurschilderingen.
Doordat de muurschilderingen allemaal familie van elkaar zijn, dagen we je uit om ze ook allemaal een keer met eigen ogen te gaan bekijken. #discoverhansa

@discoverhansa

5
Deventer

Muurschildering Deventer

Muurschildering Deventer

In de muurschildering zijn verschillende elementen uit Deventer te vinden. Bekijk de muurschildering en ontdek! Deventer stond in de Hanzetijd bekend om haar (jaar)markten en zijn handelswaar, namelijk stokvis. De Muurschildering Deventer vind je in de Treurnietsgang, tussen de Grote Overstraat en de Kleine Overstraat.

Meer info
6
Wesel

Muurschildering Wesel

Muurschildering Wesel

In deze muurschildering zijn verschillende elementen uit Wesel te vinden. Ontdek deze gerust zelf! Er wordt handel gedreven. De ezel van Wesel is duidelijk zichtbaar voor de mannen en in de achtergrond zie je een gebouw uit de Hanzetijd. De muurschildering in Wesel vind je in de Schmidstrasse 5-7.

Meer info
7
Doesburg

Muurschildering Doesburg

Muurschildering Doesburg

In deze muurschildering zijn verschillende elementen uit Doesburg te vinden. Uiteraard ontdek je de mosterd, wat al sinds 1457 wordt verhandeld. Wist je dat er ook een echt Mosterdmuseum is in Doesburg? Daarnaast waren zout en ‘doesburgsche Moppen’ (amandel koekjes) ook producten van deze Hanzestad.

Meer info
8
Hattem

Muurschildering Hattem

Muurschildering Hattem

Op de muurschildering in Hattem zie je opa en kleindochter op de eerste verdieping in de Dijkpoort. Opa is handelsman en schrijft op welke goederen hij allemaal verkocht heeft terwijl zijn kleindochter speelt met Hattemse kleikloeten.

Meer info
9
Kampen

Muurschildering Kampen

Muurschildering Kampen

In de muurschildering in Kampen komen verschillende elementen uit het heden en verleden terug zoals een originele Kogge en de Steur van Kampen.

Meer info