Culinair

Hanzejaar thema: Proef de Hanze

 • Leestijd 2 minuten
 • 5071 x bekeken

Het Hanzejaar 2023 zit VOL met educatieve, culturele én economische events. Bij het thema Proef de Hanze, verwacht je vast al, kun je allerlei events verwachten die iets met eten & drinken te maken hebben. Onderstaande events horen daar bij.

 1. 24-uur Hanze

  Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt het evenement 24-uur Hanze plaats in alle negen Hanzesteden tegelijk. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. En als klap op de vuurpijl zijn de meeste musea die avond speciaal open voor publiek! Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in de Hanzesteden?

 2. Deventer (H)eerlijke Hanzemarkt

  De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de Deventer (H)eerlijke Hanzemarkt staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten.

 3. Bezoek kruidentuin 'De groene Kruidhof'

  In de kruidentuin 'De groene Kruidhof' aan de Ellestraat in Elburg Vesting is deze zomer van alles te beleven. Met de bijzondere kruiden wordt thee gemaakt, helende producten vervaardigd en zelfs likeur gebrouwen. Wil je hier alles over weten? Bezoek dan de kruidentuin op één van onderstaande data.

 4. Alles van het Hanzejaar 2023

  Natuurlijk is het ook goed om álle events van het Hanzejaar 2023 door te spitten. Er zit voor een ieder wat bij. Voor jong en oud, voor iemand die zich helemaal wil verdiepen in de Hanze of juist het verhaal van NU wil ontdekken.