Kunst & Cultuur

Licht in donkere tijden

  • Leestijd 2 minuten
  • 5404 x bekeken

Nu de kerstperiode weer voor de deur staat en de dagen gevoelig sneller donkerder en kouder worden, hebben we met z'n allen behoefte aan meer licht. De Hanzesteden Deventer, Zwolle en Kampen willen daarom met verschillende lichtobjecten en versieringen de binnenstad opleuken om zo voor iedereen toch een extra licht te zijn in deze donkere tijden. We sommen even op welke stad wat doet.

Deventer

De Hanzestad Deventer is op zich al heel gezellig, maar met de bijkomende lichtobjecten wordt het nog aangenamer vertoeven als je verplicht je inkopen moet doen. Het is natuurlijk wel belangrijk, nu nog meer dan ooit, dat de afstandsregels te allen tijde worden gerespecteerd. Het is zeker geen uitnodiging om in grote groepen te komen kijken naar deze installaties. Vele plekken krijgen dezelfde aankleding als vorig jaar: de 12 meter hoge kerstboom, de standbeelden en de lichtjes om de bomen. In totaal zullen er bijna 200 plekken versierd worden en dit van eind november tot begin januari. Omarm de winter in Deventer.

Fotocredits: Bart Ros
Fotocredits: Bart Ros

Zwolle

Kerstman bij de Sassenpoort
Kerstman bij de Sassenpoort

Ook in Zwolle brengen ze wat licht in de duisternis. De binnenstad zal gekleurd worden met verschillende objecten die, net zoals op de andere plekken, de winter in de Hanzesteden iets draaglijker moet maken. De straten, bruggen en standbeelden worden vergezeld van gezellige lichtornamenten, zoals ze vorig jaar ook zijn geweest.

Kampen

In Kampen zijn ze al begonnen aan de versiering. De logo's van Kampen Partners pronken al aan de entrees van de stad, bij de Stadskazerne, de Stadsbrug en aan de Bovenkerk. Net zoals in de andere Hanzesteden klinkt ook hier dat dit geen oproep is om massaal deze lichtarmaturen, samen met de vele andere versieringen die in de binnenstad worden geplaatst, te komen bewonderen.

Benieuwd naar de programmering in de Hanzesteden in de winter? en meer tips om te lezen? Lees dan ook even: