Stedentrips

De leukste stedentrips van Nederland

  • Leestijd 7 minuten
  • 14416 x bekeken

Hier lees je over:

Naar onze overnachtingstips

Wil je graag op stedentrip in Nederland en weet je nog niet waarheen? Ga dan op ontdekkingstocht door één van de indrukwekkende Hanzesteden! Of combineer gemakkelijk meerdere Hanzesteden in één citytrip. Nederland heeft veel opties qua stedentrips, maar wat maakt de Hanzesteden zo speciaal? Je leest het hier.

Ontdek de wereld van vandaag in een historisch decor
Bekijk de video

Dagje naar de Hanzesteden

Doesburg
Doesburg

Een stedentrip in Nederland is al snel gemaakt, de Hanzesteden zijn bijvoorbeeld allemaal erg goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer én fiets. Hierdoor is een dagje weg naar één van de Hanzesteden ook heel eenvoudig. In een dag kan je veel zien! Zo leent het centrum van het knusse Doesburg zich uitstekend voor een dagje uit. Alle bezienswaardigheden, zoals de Mosterdfabriek en het oudste café van Nederland: Stadsbierhuys de Waag, liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Hierdoor ontdek je de toffe plekken van Doesburg gemakkelijk tijdens je stedentrip in Nederland.

Een dagje naar de Hanzestad Elburg of Hattem is perfect voor wandel- of fietsliefhebbers, want de Veluwe ligt om de hoek. Aan het eind van de dag kun je culinair genieten bij de gezellige restaurants. Nog zo’n culinair paradijs is Hanzestad Harderwijk. Of je nou kiest voor het exclusieve Restaurant ‘t Nonnetje op de bekende Vischmarkt, of de hippe strandtent Walhalla, er is altijd een goede afsluiter voor jouw dagje naar deze Hanzestad.

De 9 Hanzesteden
De 9 Hanzesteden

Een verrassend dagje uit!

Zutphen
Zutphen

De Hanzestad Zwolle is tevens perfect voor een dagje uit in Nederland. Mede door het treinknooppunt kun je hier perfect jouw stedentrip in Nederland per trein spenderen. Vanuit het station loop je zó naar de historische binnenstad. Onderweg zul je het architectonische Museum de Fundatie spotten. Vanuit hier zijn de welbekende Peperbus en Sassenpoort binnen handbereik. Ga tijdens je stedentrip shoppen bij kleine boetiekjes of ga varen door de grachten van Zwolle. Hier vermaak je je gemakkelijk tijdens je dagje uit!

Ook Hanzestad Deventer is een ideale bestemming voor een dagje uit. Bij goed weer is het een aanrader om langs de IJssel te wandelen en aansluitend uit te rusten op één van de vele terrasjes die Deventer rijk is. Of plan jouw dagje uit tijdens de leuke evenementen in Deventer, zoals het Dickens Festijn en Deventer op Stelten. De nabijgelegen Hanzestad én torenstad Zutphen is ook een aanrader voor jouw dagje uit in Nederland. Deze stad zit vol geschiedenis en dit zie je terugkomen in de vele kerken, vestingwerken, pakhuizen en statige koopmanshuizen. Je zal er veel unieke en originele winkels, galeries, en musea tegenkomen.

Op stedentrip met vriendinnen

Hasselt
Hasselt

Wil jij gezellig op stedentrip in Nederland met je vriendinnen? Sla dan de Hanzesteden niet over. Deze negen parels zijn perfect voor alle reisgezelschappen. Elke groep vriendinnen verschilt natuurlijk in interesses. Voor een actieve stedentrip kan je bijvoorbeeld Zwolle ontdekken. Ga suppen door de vele grachten of huur een fiets en toer langs de IJssel via Wilsum naar de Hanzestad Kampen. In Zwolle kun je tevens genieten van een high tea bij de Hofvlietvilla. Maar ook de Hanzestad Hasselt ligt op fietsafstand van Zwolle. Deze stad is ook zeker de moeite waard en wordt niet voor niets ‘Klein Amsterdam’ genoemd.

Of ga met je vriendinnen op stedentrip naar Deventer en beklim één van de kerken of geniet van een drankje op de leuke terrasjes. De Hanzesteden staan ook bekend om hun rijke cultuur en historie. Bezoek tijdens je stedentrip bijvoorbeeld Museum Elburg of het Stedelijk Museum Kampen. Er is voor ieder wat wils in de Hanzesteden!

Op zoek naar een goedkope stedentrip?

Zwolle
Zwolle

Ook voor een laag budget zijn er genoeg leuke stedentrips te ondernemen in Nederland. Een goed begin is het halve werk, dus ga in plaats van de auto met de trein! Er zijn regelmatig goede aanbiedingen te vinden. Het scheelt ook nog eens parkeerkosten. Bovendien heeft elke Hanzestad betaalbare opties qua accommodaties waardoor jouw stedentrip nóg goedkoper uitpakt. Enkele voordelige opties zijn: Hotel Campanile in Zwolle, Hotel Markzicht in Harderwijk en Hotel Royal in Deventer.

Dit geldt uiteraard ook voor restaurants. De Hanzesteden staan bekend om een scala aan culinaire opties in alle prijsklassen. Tip: ga voordelig eten bij Het Refter in Zwolle! Je kan er voor kiezen om een leuk museum te bezoeken, maar er zijn ook voldoende gratis opties. Zo kan je elke maand een kunstroute volgen in Zutphen waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt. In Doesburg vind je het gratis Streekmuseum De Roode Toren met vele historische voorwerpen. De natuur in gaan tijdens je stedentrip is natuurlijk altijd gratis! Ga vanuit Deventer of Zutphen naar het ‘strand van Gelderland’ in Recreatiegebied Bussloo. Ook de Veluwe is in no-time bereikt vanuit Hattem, Zwolle, Doesburg, Elburg en Harderwijk.

De beste stedentrips van Nederland

Deventer
Deventer

De beste stedentrips in Nederland maak je uiteraard in de Hanzesteden! Wat maakt een Hanzestad tot de beste stedentrip bestemming van Nederland? Het fijne gevoel. Na een citytrip in een Hanzestad kom je uitgerust thuis, vol inspiratie. Zo biedt Elburg het knus en gezellig gevoel van een vissersdorpje door het compacte centrum. Ook in Doesburg kun je perfect je stedentrip plannen door de ideale ligging van alle bezienswaardigheden. Hetzelfde geldt voor Hasselt waar je de vele monumenten gemakkelijk tegenkomt tijdens je stedentrip in Nederland.

Romantische stedentrip naar Hanzesteden

Elburg
Elburg

De Hanzesteden lenen zich ook goed voor een romantische citytrip. De sprookjesachtige steden bieden vele romantische accommodaties. Het Broederenklooster in Zutphen is een prachtig 13e-eeuws boutique hotel met luxe kamers. Ook de suites van het romantische Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel in Deventer zijn het overwegen waard! Samen wandelen langs het water is ook geen slecht idee. Slenter over de IJsselkade in Kampen, door de haven van Elburg en langs de grachten van Hasselt.

Of ga in de zomer naar het stadsstrand van Harderwijk voor jullie mini-vakantie. Onder het genot van leuke muziek en een lekker drankje beleef je hier een romantische stedentrip. Je hoeft Nederland dus helemaal niet uit voor een romantische citytrip!

Last minute op stedentrip

Hattem
Hattem

Heb je tijd over en wil je graag last minute op stedentrip in Nederland? Ook dan zijn de Hanzesteden bij uitstek een perfecte bestemming. Vanwege de vele accommodaties is de kans groot dat je ook last minute nog een kamer kunt reserveren. Het is begrijpelijk dat je geen tijd meer hebt voor een hele planning, maar dat is ook geen probleem! Op onze website vind je vele tips voor jouw last minute stedentrip. Zo vind je er uitgebreide info over de cultuur, doe-tips, eten & drinken, en shoppen. De informatie is zelfs gefocust op de verschillende seizoenen. Zo weet je altijd wat je kan doen tijdens je citytrip. Wat houdt je nog tegen voor een last minute stedentrip naar de Hanzesteden?

Stad en natuur in eigen land

Het voordeel van de negen Hanzesteden is het feit dat je de stad gemakkelijk combineert met de uiteenlopende natuur. Vanuit de Hanzesteden Hattem, Elburg en Harderwijk fiets of wandel je zó naar de prachtige Veluwe. Geniet van de heide, bossen en frisse lucht. En wist je dat het Nationaal Park Veluwezoom, nabij de Hanzesteden Zutphen en Doesburg ligt? Daarnaast ligt Deventer in het groene en waterrijke Salland. Zo ben je in no-time bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug vanuit Deventer. Ook het Nationaal Landschap IJsseldelta is makkelijk te ontdekken, vanuit de Hanzesteden Hasselt en Zwolle.

Als je verblijft in Kampen, Zwolle of Hasselt is het tevens mogelijk om de schoonheid van Nationaal Park de Weerribben-Wieden te aanschouwen. Hier vind je het wereldberoemde Giethoorn. Je leest het al, de stad en natuur zijn nooit ver van elkaar verwijderd tijdens je stedentrip naar een Hanzestad. Plan dus jouw volgende citytrip naar één van deze negen parels!