Hippe Hanzesteden

3 Op Reis ontdekt Hanzestad Zwolle

  • Leestijd 1 minuten
  • 4198 x bekeken

Reizen ziet er de komende tijd compleet anders uit, iets wat de makers van het BNNVARA-programma ‘3 op Reis’ als geen ander beseffen. In het aankomende seizoen spelen hun reisavonturen zich dan ook dichtbij huis af. Op zoek naar de mooiste bestemmingen en inspirerende verhalen kan Oost Nederland met daarin Hanzestad Zwolle natuurlijk niet ontbreken.

In plaats van alle continenten over te reizen, verkennen Chris Zegers, Nienke de la Rive Box, Maurice Lede en Jennifer Hoffman deze keer vanuit hun eigen woonplaats, stukje bij beetje, al reizend een wereld die eindelijk weer een beetje open gaat. Met elk een eigen windrichting als kompas, vinden ze veel inspirerende plekken in eigen land, en - als de maatregelen het toestaan - ook over de grens. Duurzaam reizen blijft een grote rol spelen: bewust en verantwoord reizen kunnen juist een belangrijke stap zijn uit deze crisis.

Chris Zegers en Rob Harmelink op Sallands Heuvelrug, dichtbij Hanzestad Deventer
Chris Zegers en Rob Harmelink op Sallands Heuvelrug, dichtbij Hanzestad Deventer

Chris trapt zijn reis richting het oosten af in Overijssel. Met een bezoek aan onder andere Hanzestad Zwolle, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Lemelerberg en Nationaal Park Sallandse Heuvelrug staat Oost Nederland er goed op.

Aflevering terug kijken? Bekijk hier de aflevering met Hanzestad Zwolle.