Dagje weg

Hier moet je zijn in Doesburg

 • Leestijd 2 minuten
 • 7309 x bekeken

Hanzestad Doesburg is een charmante vestingstad gelegen aan de IJssel. In het oude stadscentrum vind je talloze monumentale gebouwen, smalle straatjes en gezellige pleinen. Er is genoeg te beleven en te ontdekken in deze historische stad en haar omgeving. Hieronder vind je een aantal leuke (insider) tips die je niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Doesburg.

 1. 4

  Lekker fietsen in de Achterhoek

  De culturele Hanzestad Doesburg ligt aan de rand van de Veluwezoom en wordt ook wel de Poort van de Achterhoek genoemd. Het is dan ook niet vreemd dat dit het perfecte startpunt is om de omgeving te verkennen. En hoe doe je dat? Op de fiets natuurlijk! Stap op en volg één van deze prachtige fietsroutes in en rondom Doesburg.

 2. 3

  Bezoek Lalique Museum Nederland

  Het Lalique Museum is gevestigd in het hart van het historische centrum van Doesburg. Het museum, dat sinds 2011 bestaat, is gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). Naast de vaste collectie zijn in het Lalique Museum met regelmaat tentoonstellingen te zien, waarbij naast werk van Lalique tevens werk van tijdgenoten te bewonderen is.

  Geniet tussendoor van een kopje koffie of thee met wat lekkers in het stijlvolle museumcafé (Café Lalique).

 3. 2

  Fotopuzzeltocht

  Bij VVV Doesburg is er een fotopuzzeltocht verkrijgbaar. Al wandelend met het plattegrondje van hartje Doesburg in de hand, kan jong en oud op zoek naar de details op de foto’s. Soms van verre te zien, maar hier en daar moet er flink gezocht worden naar het afgebeelde voorwerp. In eigen tempo en volgens eigen route ontdek je de fraaie binnenstad in al haar glorie. Leuk voor iedereen die Doesburg eens op een andere manier wil bekijken!

 4. 1

  Wandel het Hanzestedenpad

  Plan alvast wat tijd vrij in je agenda, pak wat lekkere broodjes in en vertrek - met welk vervoermiddel dan ook - naar Doesburg. Het wandelen van het Hanzestedenpad is absoluut een aanrader. Deze wandelroute combineert namelijk de rijke cultuurhistorie van Doesburg met de prachtige natuurlijke omgeving.