Verrassende routes

Wandeltips per Hanzestad

  • Leestijd 3 minuten
  • 11246 x bekeken

In de Hanzesteden wandel je langs imponerende stadsmuren, stadspoorten en historische gebouwen. Bovendien kent de Hanzevallei hoge rivierdijken met imponerende vergezichten. En natuurlijk gloort aan het einde van het pad altijd weer een Hanzestad waar je terecht kunt voor een heerlijk hapje eten. In dit artikel vind je een overzicht van wandeltips in de negen Hanzesteden.

Deventer

Deventer: Hanzestad aan de IJssel. Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets bourgondisch: het leven is er goed! Ga op pad met de stadsgids, of ontdek de historische binnenstad op eigen houtje. Tip: Bij de VVV kan je terecht voor verschillende boekjes met stadswandelingen.

Op stap in Deventer

Doesburg

Doesburg is een pareltje en een ideaal vertrekpunt voor wandeltochten in de Achterhoek. Vanuit de Hanzestad volg je prachtige routes zoals het Hanzestedenpad en kun je op eigen houtje wandelen door natuurgebieden als Hekenbroek en de Veluwe. Ben je op zoek naar mooie wandelroutes? Deze 4 zijn aanraders!

Ontdek wandelroutes in en om Doesburg

Elburg

Zoek je een leuke wandeling in en rondom Elburg? Zet de wekker vroeg, want hier is het de hele dag mooi wandelen. Langs landgoederen, door bosgebied of door tuinen met de mooiste bloemen en kruiden. Als je gaat wandelen in Elburg, kies dan één van deze wandelroutes.

Wandelen in en om Elburg

Harderwijk

Harderwijk is een eeuwenoude Hanzestad. Dat zie je terug in het centrum, van het monumentale oude stadhuis tot het vissershuisje. Een stadswandeling in Harderwijk is dan ook hartstikke leuk en leerzaam! Ook in de omgeving van deze stad kun je prachtige wandelroutes lopen. Wat zijn de leukste en mooiste?

Deze routes vind je in Harderwijk

Hanzestad Elburg
Hanzestad Elburg

Hasselt

Hasselt telt ruim 70 rijksmonumenten en is sinds 1982 een beschermd stadsgezicht. Bovendien kent het een rijk verleden als Hanzestad, vestingstad en bedevaartsplaats. Genoeg redenen om een stadswandeling te maken en Hasselt op een andere manier te bekijken. Ook de omgeving van deze stad is zeer de moeite waard. Welke wandelroutes moeten op je bucket-list?

De mooiste routes in en om Hasselt

Hattem

Langs de laatste stadspoort van Hattem, over de Wezepsche Heide, langs landgoed Molecaten of door bosgebied. Wandelen in deze Hanzestad is enorm afwisselend. Zowel voor wandelliefhebbers als niet fervente wandelaars is wandelen in en rondom Hattem een feestje.

De mooiste wandelroutes in en rond Hattem

Kampen

In het centrum van de hartelijke Hanzestad Kampen proef je direct de historie. Ook rondom Kampen kun je prachtige wandelingen maken die alle zintuigen prikkelen. Trek goede schoenen aan, want als je eenmaal begint met wandelen, wil je niet meer stoppen.

Wandelen in Kampen

Zutphen

Een dagje naar Hanzestad Zutphen? Dan kan een stadswandeling niet ontbreken. Ontdek de verborgen plekjes en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van torenstad Zutphen.

Ontdek Zutphen en omgeving met deze routes

Zwolle

Een dagje in Zwolle betekent niet alleen winkelen, eten en cultuursnuiven. Je kunt hier ook prachtig wandelen. Langs de uiterwaarden van de IJssel, door de stad met zijn rijke verleden of door de mooiste parken. Trek de wandelschoenen aan, neem de camera mee en ontdek al wandelend Zwolle en omgeving.

Dit zijn de mooiste wandelroutes in en rondom Zwolle

Wandelnetwerk

Stippel je liever je eigen route uit? Dat kan natuurlijk ook. Dankzij het wandelnetwerk kan je in en om iedere Hanzestad je eigen weg kiezen.

Voor routes in Overijssel (Deventer, Hasselt, Kampen, Zwolle) kan je op deze routeplanner terecht.

Voor routes in Gelderland (Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hattem, Zutphen) vind je hier meer informatie.