Dagje weg

8 Activiteiten rondom Pasen 2024 in de Hanzesteden

 • Leestijd 3 minuten
 • 10556 x bekeken

Tijdens Pasen, dit jaar valt het op 31 maart en 1 april, is er enorm veel leuks te doen in de historische Hanzesteden. Wij hebben voor jou de mooiste evenementen en bezienswaardigheden uitgezocht! Van paasmarkten tot unieke musea er is voor ieder wat wils.

 1. 8

  Sail Kampen

  Ga het paasweekend (29 maart t/m 1 april) naar Kampen en geniet van het grootste paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2024. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het belooft een fantastisch weekend te worden. Een uitje voor het hele gezin!

 2. 7

  Panorama Hanze

  Ook tijdens de paasdagen in Panorama Hanze in Zwolle te bezoeken. In deze experience maak je een reis door de tijd en zie je Zwolle door de ogen van de bewoners van toen. Hét startpunt om deze mooie stad verder te gaan ontdekken.

 3. 6

  Museum de Fundatie Zwolle

  In de expirimentele Hanzestad Zwolle vind je Museum de Fundatie. Dit architectonische hoogstandje past perfect bij de omvangrijke collectie beeldende kunst van het museum. Momenteel vind je er diverse tentoonstellingen.

  Foto: Pedro Sluiter

 4. 5

  Goede Vrijdagmarkt in Deventer

  Tijdens de Goede Vrijdagmarkt hebben de marktkooplieden hun koopwaar in de ruim 350 aanwezige kramen uitgestald van 09:00 uur tot 16:00 uur in de Keizerstraat, op de Brink en in de Zandpoort, van het NS station tot aan de IJssel.

 5. 3

  Jaarmarkt 'De Heugte' in Kampen

  Al eeuwenlang wordt er in Kampen jaarlijks een grote markt gehouden. Dit gaat zelfs terug tot aan de veertiende eeuw en ook toen al werd deze markt De Heugte genoemd. Inmiddels heeft de markt zich ontwikkeld tot dé hotspot van Kampen op 2e paasdag. Lekker struinen langs de vele kramen en snoepen van de lekkernijen. Heerlijk ouderwets shoppen...

  Datum: maandag 1 april 2024 van 08.00-17.00 uur

 6. 2

  Bezoek aan vissersstad Elburg

  Elburg is erg charmant door de mooie haven en middeleeuwse stadspoort. Dat Elburg een vissersstad was, zie je terug in de ambachten. In deze hanzestad vind je bijvoorbeeld nog een smederij en een touwslager. Ook in het Bottermuseum is de rijke historie van Elburg als vissersstad goed terug te zien.

  Maar ook in de stad zelf is die visserij geschiedenis goed terug te zien. Buiten op straat, maar ook binnen, in oude cafés, winkels of restaurants.

  Met een prachtige stadswandeling in Elburg ontdek je de stad op haar best. Verdwalen zul je niet doen want door de (bijna) vierkant vorm is Elburg enorm overzichtelijk.

 7. 1

  Culinair genieten in Harderwijk

  Hanzestad Harderwijk is een stad met sterrenstatus. Plof neer op een terras of kies een tafeltje in één van de gezellige restaurants.

  Deftig dineren bij het tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje of hip happen en relaxen bij strandtent Walhalla. Er is voor ieder wat wils! Eén ding is zeker: in Harderwijk weten ze wat lekker eten is.