Stedentrips

Overnachten in de Hanzesteden

  • Leestijd 2 minuten
  • 4481 x bekeken

De Hanzesteden hebben voor ieder wat wils: cultuur en geschiedenis, maar ook hippe conceptstores en vegetarische restaurants. De tijd vliegt voorbij bij een bezoek aan de Hanzesteden. Dus: waar overnacht je dan? Dit zijn de fijnste plekken om te overnachten in de Hanzesteden.

Luxe en rust - Hotels en pensions

Plof neer op een opgemaakt bed en ervaar de rust en luxe. In Overijssel zijn er in alle hoeken en gaten hotels en pensions te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Wientjes of Pillows in Zwolle? Vlakbij het station en het centrum zijn deze hotels een perfecte uitvalsbasis. Maar bij hotel Elburg of Fletcher Hotel Zutphen zal je ook een heerlijke nachtrust hebben.

Hanzelogies

Overnachten in de cultuurhistorie van de Hanzesteden aan het water ... dat is wegdromen in een voormalig koopmanshuis, een bedstee van een voormalige stadsboerderij of wakker worden in de ongekende stilte van de uiterwaarden van de rivier de IJssel. Stuk voor stuk unieke en kleinschalige verblijfsaccommodaties in karakteristieke panden.

Bij mensen thuis - b&b

Hoe gezellig is het om na een volle dag aan te bellen en gastvrij te worden onthaald? Dat gebeurt vast en zeker bij onder andere B&B De Oude Jan in Hasselt. Extra bijzonder: hier slaap je op een boot! In Hasselt kun je ook kiezen B&B Het Zilveren Schaap welke je midden in het centrum vindt. Geen echte B&B, maar in Kampen vind je de Stadsboerderij.

In de natuur - campings

Zingende vogels, kietelende grassprieten en frisse lucht. Kamperen in de buurt van de Hanzesteden is geweldig! Je kunt kiezen voor een simpele camping, glamping of een vijfsterrencamping bent, je kunt altijd wel terecht op een goede camping in de buurt van de Hanzesteden.