Winkelen

Winkelen in Hanzestad Hasselt

 • Leestijd 3 minuten
 • 10350 x bekeken

Eerlijk is eerlijk, Hasselt is niet dé winkelstad van Nederland. Toch: struinend door de winkelstraat en aangrenzende steegjes kom je authentieke winkels tegen. Breng je een bezoek aan Hasselt (zeer de moeite waard!), mis dan deze winkels niet.

 1. Voor een origineel kraamcadeau, een heerlijke zak snoep, ambachtelijk brood of antieke topografische kaarten. In Hasselt is voor iedereen wat wils. Op vrijdagavond zijn enkele winkels een paar uur langer open, tot 20 uur.

 2. Lonk

  Lonk is een conceptstore met een leuke combinatie van vintage en nieuw. Je kunt er leuke vintage meubeltjes en andere accessoires scoren maar daarbij kun je je ook uitleven in het nieuwe woonassortiment, maar ook kleding sieraden en schoenen. Lonk verkoopt o.a de merken Zusss, MyJewellery en Dwrzlabel kortom een beleving om even rond te snuffelen.

  Waar: Nieuwstraat 15

 3. Kringloopwinkel Noggus & Noggus

  Een paradijs voor verzamelaars, koopjesjagers, trendsetters, snuffelaars, milieubewuste mensen en mensen met een klein budget. Er zijn duizenden redenen om langs te komen bij deze kringloopwinkel. Je kunt er heerlijk rondneuzen en voor kleine prijzen de leukste producten op de kop tikken.

  Waar: Buiten de Venepoort 3

 4. Cadeauwinkel De Linde

  Van heerlijke honing uit Hasselt tot handgemaakte artikelen. In de winkel worden producten verkocht die in het atelier worden gemaakt. In het grand café kan van dinsdag t/m zaterdag gegeten worden, met uitzicht over de gracht.

  Waar: Kalkovenwegje 1

 5. Lokaal 5

  Lokaal 5 is de gezelligste plek voor boeken, schrijfwaren, kaarten en kado’s onder de toren van Hasselt. Hoogstraat 5

 6. Snoepwinkel ’t Suikerhoekje

  Ben je op zoek naar heerlijk schepsnoep voor jezelf of voor een traktatie, een mok vol lekkers of nostalgisch oud Hollands snoep? Je vindt het bij ’t Suikerhoekje.

  Waar: Nieuwstraat 23

 7. BijMarko

  Met een geweldige selectie aan sportartikelen, spellen en speelgoed voor alle leeftijden is BijMarko een must om te bezoeken in Hasselt. Ook bieden ze een ruim assortiment aan steps voor volwassenen en kinderen.

 8. IJsselantiek

  Antiek is hip! De antiquariaten schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar IJsselantiek bestond al ver voor de trend in gang kwam. De winkel staat vol met topografische kaarten, stadsplattegronden en stadsaanzichten. Z e hebben ook sieraden en boeken en je kunt hier prenten en schilderijen laten inlijsten.

  Waar: Kalkovenwegje 7

 9. De Buurman

  De Buurman is een gezellige winkel met de mooiste tweedehands (merk) kleding. Met een wisselend en up-to-date aanbod van de leukste secondhand baby-, dames- en kinderkleding is er altijd wel wat leuks te vinden.

  De Buurman

 10. Ambachtsbakkerij Blom

  26 jaar is langs, maar wat dacht je van 100 jaar? Zo lang bestaat ambachtsbakkerij Blom al. Wim Blom maakt samen met vakmensen prachtige producten. Uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen.

  Waar: Hoogstraat 4

 11. Mooi Graphic Studio

  Opzoek naar een leuk cadeautje of kaartje? Dan ben je bij Mooi Graphic studio aan het goede adres. De plek in Hasselt met de mooiste duurzame kaarten, planners, stationery en papierwaren.

 12. Markten Hasselt

  Ben je op donderdag of zaterdag in Hasselt? Goed nieuws: er is dan markt. Op donderdag is er van 13 tot 17 uur markt op de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan en op zaterdag is er tot 12 uur een markt met groente, kaas en brood. Loop je naar het Oude Stadhuis, dan zie je de marktkraampjes vanzelf.